Lendvai Ildikó nem ismeri jól az egyházügyi törvény szövegét

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő azért bírálja a közelmúltban átírt egyházügyi törvényt, mert nem jól ismeri a szövegét. Lukács Tamás, a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke írta ezt az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben Lendvai Ildikó napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált.

Az ellenzéki politikus újabb alkotmánybírósági vizsgálatot szorgalmazott az egyházügyi törvényről abban az esetben, ha a köztársasági elnök aláírja a jogszabály múlt héten elfogadott módosítását. Véleménye szerint ugyanis a parlament a törvény érdemi módosítása helyett az alkotmányon változtatott, lehetővé téve, hogy az Országgyűlés ismerje el a vallási közösségeket.

„Azt hittük, csak uborkaszezon van, de Lendvai Ildikó mai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy inkább a vegyes zöldségeknek jött el az ideje” - kezdi válaszát Lukács Tamás. Szerinte a szocialista politikus az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban olyan kifogásokat említ, amelyek alapján feltételezhető, hogy a szövegét nem jól ismeri.

A kormánypárti politikus szerint ugyanis Lendvai Ildikó a hitoktatás rendszerén keresztül úgy bírálja az újra elfogadott egyházügyi törvényt, hogy azt valójában a közoktatási törvény szabályozza. A szocialista képviselő 1 százalékos felajánlásokat érintő kritikája a személyi jövedelemadóról szóló törvényt érinti, a szociális ellátásokkal kapcsolatban megfogalmazott aggályai pedig szintén nem az egyházügyi törvény hatálya alá esnek - fejti ki Lukács Tamás.

A KDNP-s képviselő szerint Lendvai Ildikó úgy kifogásolja a magyar parlament működési mechanizmusát, hogy közben elfogadja az Európai Parlament döntését a Tavares-jelentésről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!