Lesz pénz a gyermekvédelem területén dolgozók juttatásaira

Ismét munkához láthat a Pest megyei gyermekvédelmi szakértői bizottság, amelynek tagjai tavaly nyáron díjazásuk tartós elmaradása miatt függesztették fel tevékenységüket, s nem lesz fennakadás a nevelőszülők kifizetésében sem – jelentette ki Tarnai Richárd, a megyei kormányhivatal kereszténydemokrata vezetője.

Tarnai Richárd a Magyar Távirati Irodának elmondta: januártól a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) irányítja a megyei gyermekvédelmi szakellátó rendszert, illetve az ehhez tartozó intézményeket is; a központ idén januártól garantálja a szakértői bizottsági tagok járandóságának kifizetését, mint ahogy a megyében dolgozó 434 nevelőszülő havi 55 millió forintos juttatására is van, illetve lesz pénz.  

A kormánymegbízott emlékeztetett: a pszichiáterekből, pszichológusokból, orvosokból, gyógypedagógusokból és szociális munkásokból álló 19 fős megyei gyermekvédelmi szakértői bizottság 2011 júniusában azért függesztette fel tevékenységét, mert tavaly egyáltalán nem kaptak fizetséget. Munkáltatójuk, a Pest megyei önkormányzat 2010 októberétől csak elvétve utalta a díjukat, majd a kifizetés megszűnt - tette hozzá Tarnai Richárd.  

Tájékoztatása szerint ez a bizottság állapítja meg a megyei szociális intézményrendszerbe kerülő mintegy kétezer gyermekről, hogy normál, különleges, vagy speciális ellátást igényelnek-e, s tesz javaslatot a gondozási helyre, így munkájuk nélkülözhetetlen.  

Utalt arra, hogy tavaly a nevelőszülők kifizetése is akadozott.  

A nevelőszülőkön és a szakértői bizottsági tagokon kívül a megyei kormányhivatalhoz tartozó PMIK összesen 3876 főt foglalkoztat különböző jogviszonyban. Az intézmények állami kézbe kerülésének köszönhetően helyreállt a kifizetés rendje, s a jövőben is lesz pénz a bérekre – szögezte le Tarnai Richárd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!