Letámadott családok

A Bajnai-kormány rálicitált Gyurcsányék amúgy is agresszív családellenes politikájára. Megszorításaival végképp ellehetetleníti a gyermeket vállaló fiatal párokat. Soltész Miklós, a KDNP parlamenti képviselője ígéri, a polgári kormány minden családellenes intézkedést visszafordít majd.

– Senki sem vitatja, hogy mély demográfiai válságban van a nemzet, talán a legmélyebben, eddigi történelme folyamán. Ki tud keveredni ebből valaha a magyarság?

– Ne vizionáljuk mindjárt a nemzet halálát, volt már talán rosszabb helyzetben is ez a nép. Ahhoz pedig, hogy kikecmeregjünk valahogy a demográfiai válságból, először is meg kell tisztulnia ennek a nemzetnek, mindenek előtt a jelenlegi vezetőitől.

– Magyarán, a mielőbbi kormányváltásra gondol. Mi volt az, amivel talán a legtöbbet ártott a Gyurcsány-, most pedig a Bajnai- kabinet a család ügyének?

– Folytonosan negatív üzenetekkel bombázza a magyar fiatalokat. A gyes és a gyed idejének drasztikus megkurtítása például ilyen. Miközben nincs elegendő munkahely, sőt, növekszik a munkanélküliség, tehát a fiatal édesanyák nem tudnak elhelyezkedni, s nincs elegendő bölcsődei férőhely sem, ahová beadhatnák napközben a kicsiket, amíg ők dolgoznak.

– Abszurditások, ellentmondások... Mi értelme az egésznek?

– Az üzenet! Vagyis az, hogy ne alapíts családot, ne vállalj gyereket, mert sokféle intézkedéssel tehetünk és teszünk is majd lehetetlenné téged. És hogy mindenki értsen a szóból, mindjárt a minimumra csökkentették a családi adókedvezményeket is. Ma ott tartunk, ha három, vagy annál több gyermeket vállal egy fiatal pár, gyakorlatilag évtizedekig tartó szegénységet is vállal egyben.

– Pedig három gyermekre lenne szükség minden családban. Minimum. Hiszen két gyermekkel csak saját magukat reprodukálják a szülők, így pedig nem növekszik az ország népessége.

– Igen, de drámaian romlik a három, illetve az ennél több gyermeket nevelő családok helyzete. 2003-ban még csak tizennyolc százalékos volt az arányuk a szegénységben élő családok között, 2006-ban ez az arány viszont már elérte a 27 százalékot, ma pedig messze harminc százalék fölött jár.

– Lehetséges, hogy ez valóban a nemzetközi válság hatása?

– A magyar gazdasági krízis nem a nemzetközi problémákkal kezdődött. A Gyurcsány-kormány már azelőtt is égre-földre vette fel a hiteleket, hogy valahogy talpon maradjon. És valami hamis takarékosságra hivatkozva esze ágában sem volt segíteni a fiatalok otthonteremtését, s amikor összecsaptak már a fejünk fölött a hullámok akkor pedig nem védte meg a devizahiteleseket sem. Pedig nagyon sok közöttük a fiatal család, akik éppen lakásra vettek fel például svájcifrank-alapú kölcsönt. Ha már itt tartunk hozzáteszem, hogy a szocpol megszüntetése is rendkívül problematikus dolog, és nemcsak a családoknak, mert ez a lépés erősen visszahat az építőiparra is. Bár én mondtam az előbb, hogy emeljük fel a fejünket, azt azért tudni kell, hogy ha tényleg bevezetik az ingatlanadót, akkor az lesz a fiatal családok számára a kegyelemdöfés.

–No most akkor emeljük fel a fejünket, vagy ne?

– Emeljük! A polgári kormány úgyis megszünteti ezt az őrültséget. És aztán van itt valami, amit nem ver nagydobra a liberális média. Több felmérés is azt bizonyítja ugyanis, hogy a magyar fiatalok többsége családcentrikus és több gyermeket is szeretne. Ebből a szempontból az élbolyban vagyunk Európában. Egyébként minden liberális tévécsatornán és fórumon a földrész elöregedéséről papolnak, de ez is egy hamis effektus, mert eközben például Franciaországban vagy Norvégiában nagyon jók az újabb demográfiai adatok.

– Adja magát a következtetés, hogy nyilván a bevándorlók sokasodnak...

– Nem ez a jellemző, a francia középosztályban például három gyermek lett a „kötelező mérce”.

– A liberális oldal egyébként gyakran hangoztatja, hogy az utóbbi években több gyermek született Magyarországon.

– Igen, ezek a gyerekek az úgynevezett Ratkó-unokák. A lényeget tekintve ez a hullám semmit sem változtat a nemzet demográfiai helyzetén, csak átmeneti jelenségről van szó.

– Ami a liberális média tevékenységét illeti, annak már érezhető a hatása, egyre népszerűbb Magyarországon a szingli életforma.

– Ne bántsuk a szingliket, ez valójában egy mesterségesen előidézett világjelenség, életforma-változás. És legkevésbé az érintett fiatalok tehetnek arról, hogy ezt rájuk erőszakolták. A polgári kormány olyan társadalmi közeget szeretne teremteni, amelyben a gyermekvállalás összeegyeztethető a szakmai karrierrel, vagy a gyermekvállalás maga számít majd megbecsült karriernek. És talán a munkaadók is rájönnek, hogy a gyermekes asszonyok lelki értelemben kiegyensúlyozottabbak, mint a magányos nők, s ugyanolyan jól el tudják látni a feladataikat.

– Mit tesz majd mindezekért a Fidesz-KDNP-kabinet?

– Mindenekelőtt bevezeti a választható családi típusú adózási rendszert, és visszaállítja a családi adókedvezményeket. Talpra állítja a gazdaságot, s ezzel együtt újra megteremti az otthontámogatási rendszert. A támogatások terén pedig a polgári kormány szétválasztja majd a szociálpolitikát és a családpolitikát. Visszaállítja a család rangját, mert nemcsak demográfiai kérdésről van itt szó, hanem arról is, hogy a család a nemzet legkisebb, de legerősebb építőköve. Ha engedjük szétzúzni, elvész minden.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!