Madrid lesz a következő helyszín

Vasárnap ünnepi szentmisével zárult a Magyar Sydney – Magyar Katolikus Ifjúsági Napok, amelyen mintegy 2000 fiatal vett részt Egerben. A szentmisét Erdő Péter bíboros mutatta be az egri bazilikában. A szentmisén részt vett a rendezvény házigazdája, Ternyák Csaba érsek, Katona István segédpüspök, valamint Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi és Spányi Antal székesfehérvári püspök.

Együtt imádkoztunk ezekben a napokban a Szentatyával és az Ausztráliában összegyűlt fiatalok százezreivel. Hatása alá kerültünk a Szentlélek megújító és megtisztító erejének – mondta Erdő Péter bíboros szentbeszédében. „A tömegtájékoztatás csodálatos lehetőségeinek hála, nézők és hallgatók milliói kapcsolódhattak a hit közös megvallásába és az imádságba, valóban az egész világról."

A szentmise evangéliumához kapcsolódva a bíboros elmondta: meg kell tudnunk különböztetni egymástól Isten vetését és a teremtmények bűnét, rosszra való hajlandóságát. Ezt a megkülönböztetést a kinyilatkoztató Isten szava alapján tehetjük meg, amely a Szentírásban és a szent hagyományban szól hozzánk.

Erdő Péter beszédében azokra a komoly nehézségekre, kihívásokra hívta fel a fiatalok figyelmét, amelyek mai világunk jellemzői: a környezetrombolás, vagy a pénzügyi szemlélet egyoldalú uralma.  Törekednünk kell arra, hogy megnyíljunk nem csak a valóság egy része, hanem az egész valóság felé, hogy teljes felelőséggel tudjunk gondolkodni és cselekedni.

Ti vagytok a jövő, a ti vállatokon fog nyugodni ennek a terhe, és ti lesztek azok, akiknek az Evangélium erejével új és új megoldásokat kell találni. Tanúságot kell tenni az igazságos és méltányos emberi magatartás lehetőségéről, kifejezve ezt tetteinkkel, imánkkal, önmegtagadásunkkal – buzdította a fiatalokat.

A szentmise végén a fiatalok a bazilika elé vonultak, ahol Erdő Péter bíboros bejelentette: a 2011-ben megrendezendő Ifjúsági Világtalálkozó helyszíne Madrid lesz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!