Magas állami kitüntetést vehetett át Gábor Dzsingisz

Gábor Dzsingisznek, a holland Mezőgazdasági, Természetgazdasági és Halászati Minisztérium volt államtitkárának, Haaksbergen város volt polgármesterének, a Barankovics Alapítvány Kuratóriuma tagjának, a budapesti holland nagykövetség attaséjának Magyarország Köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta. A magas elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke adta át az Országházban.

Gábor Dzsingisznek, a holland kormány volt államtitkárának (balra) Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke adta át a kitüntetést (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Gábor Dzsingisz a kitüntetést a magyar mezőgazdaság, valamint hazánk külföldi jó hírnevének erősítése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként kapta meg Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára.

Gábor Dzsingisz, a holland kormány volt államtitkára (jobbról a második) a kitüntetés átadását követően családjával, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (balról a második) társaságában (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Gábor Dzsingisz az 1956-os forradalom után, 16 évesen menekültként érkezett Hollandiába. 1965-ben doktorált a Tilburgi Katolikus Egyetemen, a gazdasági fakultás nemzetközi jog és nemzetközi kapcsolatok tanszékén. Tanulmányai elvégzése után a Gazdasági Minisztériumban helyezkedett el. 1972 és 90 között a holland kereszténydemokrata párt, a CDA színeiben különböző önkormányzati tisztségeket töltött be, 1983-1990-ig Haaksbergen polgármestere, majd 1990-től 94-ig mezőgazdasági államtitkárként a holland kormány tagja volt.

Gábor Dzsingisz beszél az Országházban a kitüntetés átadását követően. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Elévülhetetlen érdemei vannak a magyar és a holland kereszténydemokrata irányultságú pártok közötti jó viszony kialakításában. 1994-ben parlamenti képviselőnek választották, 1998-ban pedig diplomataként került a budapesti holland nagykövetségre, ahol agrárattaséként számos PHARE és SAPARD program beindításával nyújtott segítséget.

Gábor Dzsingisz, a holland kormány volt államtitkára, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumának tagja (balra) Mészáros Józseffel, az Alapítvány kuratóriumi elnökével és Bagdy Gáborral, Budapest főpolgármester-helyettesével, a KDNP alelnökével (KDNP Fotó: Váli Miklós)

2006 óta a Kereszténydemokrata Néppárt Barankovics Alapítványának kuratóriumi tagja. Az elmúlt években számos cikkben, tv-interjúban és felszólalásában állt ki Magyarország mellett, támogatva hazánk erőfeszítéseit nemzeti érdekeink megvédésében.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke (jobbra) is gratulált Gábor Dzsingisznek, a holland kormány volt államtitkárának (balra) magyar állami kitüntetéséhez (KDNP Fotó: Váli Miklós)

A Gábor Dzsingisz kitüntetési ünnepségéről készült teljes fotógalériánk az alábbi képre kattintva tekinthető meg (KDNP Fotó: Váli Miklós):

 Magas állami kitüntetést vehetett át Gábor Dzsingisz, a holland kormány volt államtitkára Budapesten

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!