A magyar családok érdekében meg kell őrizni a rezsicsökkentés eredményeit

A Fidesz mindent megtesz azért, hogy fenntartsa a rezsicsökkentés eredményeit és nem hagyja, hogy a magyar családok ki legyenek szolgáltatva a külföldi közműszolgáltatóknak – közölte a kormánypárt képviselőcsoportja hétfőn az MTI-vel. A kormánypárti frakció közleményében üdvözölte azt is, hogy már épül a biztonsági határzár és azt kéri a kormánytól, hogy mielőbb készüljön el a teljes szerb-magyar határszakaszon.

A magyar családok kiszolgáltatottsága ellen emelt szót a Fidesz
   
Azt írták: a baloldal a mai napig támadja a rezsicsökkentést és a külföldi közműszolgáltatók érdekeit védi, ahogy tette ezt kormányzása alatt is, amikor a külföldi szolgáltatók több mint ezermilliárd forint tiszta profitot tudtak „kisöpörni" az országból, eközben a magyar családok rezsijét tizenötször emelték meg.

A magyarok 2010 előtt a fizetésükhöz képest a legmagasabb gázárat és a második legmagasabb áramdíjat fizették Európában – jegyezte meg a Fidesz, hozzátéve: működő reformokkal és a rezsicsökkentésekkel mára Európában a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is. Mostanra egy család átlagosan évente 170 ezer forintot takarított meg – összegeztek.

A kormánypárt célként jelölte meg, hogy Magyarországon legyen a legolcsóbb az energiaellátás Európában és a magyar lakosság soha többé ne legyen kiszolgáltatva a külföldi szolgáltatóknak.

Előzőleg Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára értékelte sikeresnek a rezsicsökkentést, jelezve: 2013-ban és 2014-ben, két év alatt 334 milliárd forint megtakarítást biztosítottak mintegy 3,8 millió háztartásnak. Hozzátette: a rezsicsökkentés 2015-ben év végéig további 240 milliárd forint megtakarítást fog hozni a családoknak.

A Fidesz a határzár mielőbbi megépítést szorgalmazza

A kormánypárti frakció hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy csak az elmúlt hétvégén közel háromezer illegális bevándorló szökött át Magyarországra, a bevándorlók áradata pedig egyre nagyobb.

A határzár felépítését helyes és szükséges döntésként értékelték, hozzátéve: ezt igazolja, hogy a Magyarországtól délre fekvő határvárosok – Szabadka és Magyarkanizsa – önkormányzatai már rendkívüli helyzet bevezetését szorgalmazzák.

A határ menti és a migrációs táborokat működtető magyar települések lakói is egyre jobban szenvednek a bevándorlók tömegétől – írta a Fidesz, kiemelve: Magyarországnak meg kell védenie saját és Európa schengeni határait is.

Az ideiglenes kerítés építése hétfő délelőtt kezdődött meg, a belügyi és a honvédelmi tárca tájékoztatása szerint a mintaszakaszt Mórahalom külterületén állítják fel.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!