Magyar helikopterek Afganisztánba

A magyar kormány és a NATO tárgyalásain szóba került, hogy magyar Mi–8-as helikoptereket vinnének Afganisztánba a szövetséges erők és az afgán hadsereg támogatására – tudta meg a Magyar Nemzet Simicskó Istvántól, a Honvédelmi Minisztérium kereszténydemokrata parlamenti államtitkárától.

A képviselő szerint ez a Magyar Honvédség számára is előnyös lenne, hiszen a NATO vállalná a forgószárnyasaink korszerűsítését.

A KDNP-s politikus úgy tartja, az előző kormány felelőtlen vállalást tett, amikor kétszáz fős bővítést ígért az afganisztáni misszióban, de a költségvetésben nem biztosította az ehhez szükséges forrásokat.

Simicskó István kijelentette, a szocialista–szabad demokrata kormányok szerencsétlenkedése után a jelenlegi kabinet meg fogja oldani a Tubesre tervezett NATO-radar ügyét. A helyszín kiválasztásánál ugyanis arra törekednek, hogy a létesítmény ne érintsen lakókörnyezetet és természetvédelmi területet, de eközben feleljen meg a NATO és a mi biztonsági elvárásainknak.

Az interjú a Magyar Nemzet mai számában olvashatjó.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!