A magyar kormány gratulál a VMSZ-nek a szerbiai választásokon elért eredményhez

A magyar kormány örömmel értesült, hogy a vasárnapi szerbiai választásokon a vajdasági magyarság legnagyobb támogatottsággal rendelkező érdekvédelmi szervezete, a Vajdasági Magyar Szövetség megerősítette pozícióit. Ezt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár közölte. Kiemelték: a vajdasági magyarok érdekképviseletüket magyar nemzeti alapon szerveződő párt által tartják megvalósíthatónak.

Mint közös közleményükben írták: a rendelkezésre álló részeredmények alapján megállapítható, hogy a szervezet a köztársasági parlamenti választásokon több mint 20 ezer szavazattal kapott többet, mint négy évvel ezelőtt. Ez nemcsak további képviselői helyeket jelenthet a pártnak a belgrádi parlamentben, hanem megerősített érdekérvényesítő lehetőséget is – mutattak rá.

Kiemelték: a vajdasági magyar választópolgárok túlnyomó többsége egyértelművé tette, hogy a vajdasági magyarság érdekképviseletét kizárólag magyar nemzeti alapon szerveződő párt által tartja megvalósíthatónak.

A parlamenti választásokon elért eredmények, amelyekhez ezúton is gratulálunk, azzal a jogos reménnyel töltenek el bennünket, hogy a VMSZ a megkezdett  - a vajdasági magyarság boldogulása szempontjából  kiemelt jelentőséggel bíró – közösségépítő programjait jobb eséllyel folytathatja - olvasható az állásfoglalásban.

A VMSZ a jelenlegi adatok szerint a korábbi négy helyett öt vagy hat képviselőt küldhet a belgrádi köztársasági parlamentbe. A szintén nem hivatalos adatok szerint az újvidéki tartományi parlamentbe – a négy évvel ezelőttihez hasonlóan – öt képviselőt küldhet listáról a VMSZ, és összesen tíz jelöltje állva maradt a második fordulóban, így a párt megőrizheti vagy bővítheti jelenlegi kilenc mandátumos részarányát – tudatta Pásztor István, a párt elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!