Magyarország számára fontos a Kárpát-medencei magyar közösségek támogatása

Szombaton Kisvárdán tartotta ünnepek előtti évzáró ülését a Kereszténydemokrata Néppárt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmánya. Az eseményen meghívottként részt vett Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője. A gyűlés kezdetén dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP megyei elnöke bemutatta a szomszéd megyét érintő legfontosabb megvalósult beruházásokat, valamint a 2016-os év fejlesztési prioritásait.

Ezt követően a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgármesterei és önkormányzati képviselői adtak tájékoztatást az általuk végzett beruházások helyzetéről.

A miniszter kifejtette: az anyaországi fejlesztéseken túlmenően Magyarország számára továbbra is fontos a Kárpát-medencei magyar közösségek támogatása, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének pedig stratégiai parnere Szatmár megye és Kárpátalja.

Kereskényi Gábor köszönetet mondott  Seszták Miklósnak és a magyar kormánynak a szatmárnémeti közösségi programok és beruházások támogatásáért a 2015-ös esztendőben. Mint ismeretes, a magyar kormány az idei évben támogatta az új Hám János szobor felállítását, a Református Gimnázium tetőszerkezetének felújítását, a Hám János óvoda korszerűsítését és a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozatot, Seszták Miklós miniszter pedig részt vett a Szatmárnémeti RMDSZ idei március 15-i ünnepségén.

Rendkívül fontos számunkra, hogy egy dinamikusan fejlődő, erős és politikailag stabil anyaország van a szomszédságunkban. Köszönjük a partnerséget, és azt, hogy nem ágrólszakadt rokonként, hanem testvérként ülhetünk az asztalnál - hangsúlyozta a képviselő. Kereskényi szerint az oktatási beruházásokat jövőre is támogatja Magyarország kormánya, hiszen fontos számára a minőségi anyanyelvi oktatás fejlesztése a szülőföldön. Ebben az elképzelésben pedig az egyik prioritást a Kölcsey Ferenc Főgimnázium felújítása képezi.


 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!