Magyarország egy gazdasági-társadalmi siker küszöbén áll

Orbán Viktor szerint Magyarország egy gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mert egyszerre képes csökkenteni az államadósságot, növelni a versenyképességet, és egyre több a munkából élők száma. A miniszterelnök erről pénteken a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén beszélt, Rómában. Hangsúlyozta, hogy Magyarország a gazdasági válságot és az abból származó társadalmi kihívásokat jobban kezeli, mint sok más ország.

A kormányfő beszédéről – amelyben ismertette a Magyarország által az elmúlt két évben elvégzett munkát – a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter tájékoztatta az MTI-t, aki elmondta: Orbán Viktor felszólalásában hangsúlyozta, hogy Magyarország a gazdasági válságot és az abból származó társadalmi kihívásokat jobban kezeli, mint sok más ország.

„Egy rendkívül széles társadalmi támogatás és nemzeti konzultáció után sikerült az ország keresztény hagyományaiból táplálkozó, modern, XXI. századi, új alaptörvényt elfogadnunk, amely az előttünk álló korszakokban biztos alapot ad Magyarország számára" – idézte a miniszterelnök szavait az államtitkár.

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy Orbán Viktor Rómában részt vesz egy munkaebéden, amely „mini EU-csúcsnak" is nevezhető, mert azon jelen van a magyar kormányfő mellett az olasz, a spanyol, az ír és a görög miniszterelnök, akik az eurózónát sújtó gazdasági válságot tárgyalják meg.

Európában a munkaalapú társadalomnak kell dominálnia

Európának be kell látnia, hogy a jóléti társadalmak helyét a munkaalapú társadalmaknak kell átvennie és a cél, hogy minél többen dolgozzanak az unió tagországaiban, mert a válságot csak így lehet leküzdeni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Rómában a Kereszténydemokrata Internacionálé plenáris ülésén pénteken. Erről Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Mint közölte,  a magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy ha az unió már közvetlenül a rendszerváltoztatások után felvette volna tagjai közé a kelet-európai tagállamokat, akkor jóval erősebb gazdasági állapotban érhette volna azokat a gazdasági válság. A cél, hogy minden országban minél többen dolgozzanak – fejtette ki a miniszterelnök Rómában, Szjjártó Péter szavai szerint.A kormányfő beszélt a magyar alkotmányozásról is. Ezzel kapcsolatban azt mondta: az új magyar alaptörvény mintául szolgálhat, hogy miként lehet modern, a kereszténység, a nemzet és a család értékeire alapuló XXI. századi alkotmányt  alkotni.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy a nap folyamán Orbán Viktor megbeszélést folytatott Silvio Berlusconival, a Szabadság Népe pártszövetség elnökével, a Fidesz és a pártszövetség együttműködéséről.

Orbán Viktort a Kereszténydemokrata Internacionálé plenáris ülésén újra megválasztották a szervezet alelnökének. A nap folyamán a magyar kormányfő Rómában részt vett azon a munkaebéden, amelyen jelen volt az olasz, a spanyol, az ír és a görög miniszterelnök is, és ahol az eurózónát sújtó gazdasági válságról tárgyaltak.

A Kereszténydemokrata Internacionálé a világ keresztény, humanista nézeteket valló politikai pártjait és szervezeteit tömöríti. A Fideszt 2001-ben vették fel tagjai közé, Orbán Viktor azóta a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke.

Ismét alelnöknek választotta Orbánt a Kereszténydemokrata Internacionálé

Ismét megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnökének Orbán Viktor miniszterelnököt; a döntést a szervezet pénteki római tanácskozásán hozták meg – közölte Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az MTI-vel.

A Kereszténydemokrata Internacionálé a világ keresztény, humanista nézeteket valló politikai pártjait és szervezeteit tömöríti. A Fideszt 2001-ben vették fel tagjai közé,  Orbán Viktor azóta a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!