Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül

Orbán Viktor miniszterelnök videoüzenetében azt mondta a vasárnapi debreceni Fidelitas-kongresszus résztvevőinek, hogy Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra.  „Térdig állunk a munkában, mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére, jelentősen át kell szerveznünk” – szólt a Kölcsey Központben rendezett tisztújító kongresszus több száz fős hallgatóságához a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra, és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: „legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot, és bocsásd azt a kormány rendelkezésére.”

A Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete – mondta Ágh Péter. Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete.

Az ellenzéki volt az eddigi leghosszabb létük, s ezen időszak alatt váltak az ország legnagyobb ifjúsági szervezetévé – tette hozzá. Elmondta, hogy a Fidelitasnak 148 önkormányzati képviselője, köztük számos polgármestere, két európai parlamenti képviselője, s két tucat országgyűlési képviselője van.

Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni – mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, amikor köszöntötte a Fidelitas kongresszusát. A politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik.

A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!