Magyarországon a jövőben is érvényesülnek a demokratikus alapelvek

A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint Áder János államfővé választása biztosíték lesz arra, hogy Magyarországon a jövőben is érvényesülnek a demokratikus alapelvek. Az új köztársasági elnök beszédében világossá tette: olyan értékek mentén kívánja ellátni hivatalát,  amelyek egy kereszténydemokrata párt számára a legfontosabb elvárások lehetnek egy sikeres és modern ország megteremtésében – olvasható a KDNP közleményében.

A KDNP elismerésre méltónak tartja, hogy az új köztársasági elnök – aki négy gyermek édesapja – beszédében külön megszólította az édesanyákat, a különböző társadalmi csoportokat és a határon túli magyarokat, bizonyságot téve azon prioritásokról, amelyek egy kereszténydemokrata párt számára a legfontosabb elvárások lehetnek a sikeres és modern ország megteremtésében.

Áder János eddigi politikai pályafutása alapján minden remény megvan arra, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren sikeresen áll majd ki a köztársaság érdekei mellett – zárul a KDNP kommünikéje.

Az Országgyűlés a mai napon választotta Áder Jánost köztársasági elnökké. A fideszes politikus, aki egyedüli jelölt volt a tisztségre, 262 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.   

A szavazólapot 307 képviselő vette fel. A 302 érvényes voks közül Áder János 262-őt kapott, negyvenen nemmel szavaztak. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbik vett részt a szavazásban, a párt korábban azt közölte, hogy képviselői nemmel voksolnak.

A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után Áder János letette államfői esküjét.

Áder János május 10-én lép hivatalába, ő lesz az ötödik köztársasági elnök a rendszerváltás után.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!