Már nyáron ülésezhet a MÁÉRT

Már a nyáron össze szeretnénk hívni a Magyar Állandó Értekezletet (MÁÉRT) és fenn kívánjuk tartani a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát is – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MR1 Kossuth Rádió reggeli műsorában. A KDNP elnöke elmondta: mi nyitottak vagyunk a Híd felé, de alapvetően a Hídon múlik, hogy milyen pártként definiálja magát, mint mondta, Bugár Béla Híd-Most pártja még nem deklarálta, hogy magyar párt.

Útja során csak pozitív hozzáállással találkozott a kettős állampolgárságról szóló törvény kapcsán, pedig pár héttel korábban a román liberális és szocialista ellenzék egyes politikusai negatív véleményeket is megfogalmaztak – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes romániai tárgyalásai kapcsán az MR1 Kossuth Rádió reggeli műsorában. A kereszténydemokrata politikus elmondta, hogy már a nyáron össze szeretnék hívni a Magyar Állandó Értekezletet (MÁÉRT) és fenn kívánják tartani a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát is. Hozzátette: a MÁÉRT formailag létezik, csak Gyurcsány Ferenc 2004 után nem hívta össze.

A miniszterelnök-helyettes elmondta: alapvetően a szlovák pártokon múlik, hogyan alakul a magyar-szlovák viszony. Mi nyitottak vagyunk a Híd felé, de alapvetően a Hídon múlik, hogy milyen pártként definiálja magát. A Duray Miklós, Csáky Pál nevével fémjelzett Magyar Koalíció Pártja deklarálta, hogy magyar párt. Bugár Béla Híd-Most pártja nem deklarálta, hogy magyar párt. Attól függ, hogy a Híd kap-e meghívót a MÁÉRT-re, hogy magyar pártnak definiálja-e magát. De a Híd jelen pillanatban egy szlovákiai párt, amelyben emblematikus magyar politikusok is vannak – fogalmazott Semjén Zsolt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!