Medián: 16 Fidesz-KDNP, 5 MSZP, 1 Jobbik mandátum

Mérsékelt részvétel és elsöprő Fidesz-győzelem várható a vasárnapi EP-választáson – derül ki a HVG megbízásából készített Medián felmérésből. A kormányválság után újabb mélypontra került szocialisták a 22-ből valószínűleg csupán 5 mandátumot tudnak megszerezni.

A kisebb pártok közül a Jobbik bejutása biztosnak tűnik, de az MDF-nek és az SZDSZ-nek is van még némi esélye, hogy mandátumot szerezzen

Az EP-választási kampány hatásának szinte semmi jele a közvéleményben, a pártok támogatottsága a kormányválság tavaszi kirobbanása óta lényegében nem változott. A kampány hatástalanságát az is jelzi, hogy május közepén ugyanúgy 37 százalék mondta biztosra az EP-választáson való részvételét, mint bő másfél hónappal korábban.

A kutatás szerint a teljes szavazókorú népességben az MSZP továbbra is 16, a Fidesz pedig 44 százalékon áll.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!