Meg kell állítani a pénzkivonást az egészségügyből

Vissza kell adni az egészségügynek az eddig elvont pénzt, s meg kell szüntetni a gyógyítás korlátozását – összegezte véleményét a Magyar Hírlapnak Nagy Kálmán a szaktárca társadalmi vitára bocsátott anyagáról. A politikus tragikusnak tartja, hogy a háziorvosok zöme idős, az üresen álló praxisokat már szakvizsga nélkül is be lehet tölteni. A szaktárca anyagának címével kapcsolatban a szakpolitikus megjegyezte: az ellenzék nem vállalhat partnerséget a kormánnyal mindaddig, amíg az ágazatból történt pénzkivonás miatt a betegek nem érezhetik magukat biztonságban.

A KDNP szakpolitikusa a Nemzeti Egészségügyi Tanács tegnapi ülésén elmondta: hiába kapnának nagyobb mozgásteret például az üzemorvosok a beutalásnál, nem lesz, aki fogadja a betegeket, mert a szakellátást teljesítménykorlát sújtja. Mindenek előtt ezt kell feloldani, s valamennyi gyógyító munkát ki kell fizetnie az egészségbiztosítónak – fejtette ki a politikus. Hozzátette: sürgősen rendezni kellene a kórházak adósságát és a mentés ügyét, mert nemhogy közelítenénk, hanem egyre távolodunk a helyszínre érkezés elvárt uniós időtartamától.

+

Az egészségügyi kormányzat Biztonság és partnerség címet viselő, 2010-ig szóló anyaga volt terítéken a szakmai kamarák, érdekképviseletek és betegszervezetek delegáltjaiból álló Nemzeti Egészségügyi Tanács tegnapi ülésén. Elhangzott többek között: mivel több pénz nem lesz az ágazatban, az uniós forrásokra kell támaszkodni, a beutalásoknál nagyobb teret kaphatna az iskola- és üzemegészségügy, és hangsúlyosabban kell foglalkozni a szakápoló- és szakorvoshiánnyal.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!