Megemlékezés a budapesti francia nagykövetség előtt

Mintegy százötvenen vettek részt péntek este a budapesti francia nagykövetség előtti gyertyagyújtáson, leróva kegyeletüket a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás áldozatai előtt, egyben tiltakozva a merénylet ellen. A KDNP is osztozik a gyászolók fájdalmában. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pedig az országgyűlési frakcióvezetők tanácskozását kezdeményezi a jövő hétre, hogy a terrorellenes fellépésről egyeztessenek.

A rendezvényen - amely alatt terjedt el a hír a résztvevők között, hogy véget ért a túszdráma - Tóth Károly, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt: közvetve és jelképesen a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság értékeire zúdult golyózápor, az újságírók, hivatásuk lényegéhez ragaszkodva, az önkifejezés szabadságáért haltak meg.

Eszmerendszerek közötti különbségek feloldása nem Kalasnyikovok ügye – jegyezte meg, hozzátéve, hogy az akcióval az európai értékeket érte barbár támadás, amely egyben az iszlám vallás tanításainak meggyalázása is volt. Hangsúlyozta, hogy a törvényes rendnek határozott választ kell adnia a gyilkosságra, biztosítva, hogy ne a bosszú elve érvényesüljön.
    
Perge Gábor, a rendezvény egyik szervezője arról beszélt: joggal érezhetik úgy, hogy a támadás egész Európa és minden uniós polgár ellen irányult.
    
A rendezvény végén Roland Galharague, Franciaország budapesti nagykövete (ő nyilatkozik a fotón) köszönetet mondott a nehéz pillanatokban megnyilvánuló szolidaritásért.
    
A Charlie Hebdo című hetilap székháza elleni fegyveres terrortámadásban szerdán tizenkét ember veszítette életét Párizsban. Az áldozatok közül tízen a lap alkalmazottai, ketten rendőrök voltak.

Rogán: fontos, hogy a pártok egyeztessenek a terrorellenes fellépésről

Az országgyűlési frakcióvezetők tanácskozását kezdeményezi a jövő hétre Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a terrorellenes fellépésről egyeztessenek, legyen közös álláspont, és ebben legyen konszenzus, határozott támogatás a kormány háta mögött. Ezt a Hír TV-nek maga a politikus mondta pénteken. Arra reagált, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke pénteki sajtótájékoztatóján egy, a parlamenti frakciókból álló terrorellenes szakpolitikai egyeztető fórum azonnali összehívását javasolta.

A Kereszténydemokrata Néppárt osztozik a gyászolók fájdalmában

Nincs olyan eszme vagy ok, amely indokolhatná azon barbár elkövetők tetteit, akik ma a párizsi Charlie Hebdo hetilap szerkesztőségében értelmetlen vérengzést hajtottak végre, kioltva 12 ember életét. Az Európai Uniónak és benne Magyarországnak is mindet meg kell tennie, hogy a terrorizmus soha, sehol ne üthesse fel a fejét és ne vehesse el megannyi feleség, férj, édesanya és édesapa életét. Osztozunk a gyászolók fájdalmában.

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni merénylet elkövetői pénteken egy Párizstól nem messze lévő kisváros ipartelepére vették be magukat, egy túszuk volt. Egy kelet-párizsi kóser boltban pedig a tegnapi rendőrgyilkosság elkövetője ejtett túszokat. Délután öt óra körül mindkét helyszínen támadást indítottak a speciális egységek, és végeztek a túszejtőkkel, egyikük társa azonban vélhetően megszökött. A túszokat kiszabadították, de közülük legalább négyen életüket vesztették.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!