Meghosszabbítanák a magáncsődre jelentkezés határidejét

Kormánypárti politikusok indítványozzák a magáncsődeljárás kezdeményezési határidejének meghosszabbítását. A kereszténydemokrata Vejkey Imre és a fideszes Galambos Dénes pénteken nyújtotta be a parlamentnek a javaslatot, mely szerint a 2016. március 1-jei póthatáridőt 2016. szeptember 30-áig tolnák ki, így az eljárást azok is kezdeményezhetik, akik kikéstek a törvényi határidőből.

A módosítás azoknak az adósoknak is ad még egy esélyt arra, hogy kikerüljenek az adósságcsapdából, akik eddig nem kísérték figyelemmel a jogszabályi előírásokat és kormányzati tájékoztatásokat – indokolták a javaslatot.

Az új határidőt kellene alkalmazni a folyamatban lévő ügyekre is, és hatályon kívül helyeznék azt a szabályt, miszerint a póthatáridő elmulasztása esetén nincs helye igazolásnak.

Az Országgyűlés tavaly júniusban kétharmados többséggel fogadta el a természetes személyek adósságrendezéséről – azaz a magáncsődről – szóló jogszabályt. Magáncsődvédelmet az az adós kezdeményezhet, akinek vagyona és törlesztésre fordítható jövedelme van, de az nem elég az az adóssága törlesztésére.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!