A meghurcolt magyar katolikus papokra és hívekre emlékeztek augusztus 27-én a felvidéki Inámban

A település szülötte Lénár Károly pápai káplán, akit a pozsonyi állambíróság koholt vádak alapján 17 év börtönre ítélt. Az ő inámi sírjánál is megemlékeztek a résztvevők, majd Beer Miklós váci püspök felszentelte a község magyar állami támogatással felújított templomát.

A felvidéki Inám szülötte Lénár Károly pápai káplán, akit a pozsonyi kommunista állambíróság koholt vádak alapján 17 év börtönre ítélt. Az ő inámi sírjánál is megemlékeztek a résztvevők.

Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét celebrált, majd felszentelte a község felújított templomát. A rekonstrukciót a magyar állam ötmillió forinttal támogatta.

Soltész Miklós államtitkár (EMMI), a KDNP alelnöke úgy fogalmazott: „Az itt élők őrzik hagyományaikat, őrzik magyarságukat, és ami talán legfontosabb, őrzik keresztény hitüket. Hiszen ebben a korban, amiben most élünk, talán ez az egyik legnehezebb. Akár a gúnyolódás, akár a közömbösség, akár amiatt is, mert valóságosan is üldöznek keresztény testvéreinket szerte a világban.”

Az eseményről készített Galériánkat a képre kattintva tekintheti meg (KDNP Fotó: Váli Miklós):

A meghurcolt magyar katolikus papokra és hívekre emlékeztek a felvidéki Inámban
 
 
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!