Megkésett, de jó javaslat az ártámogatás helyett az energiatakarékossági támogatás

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint megkésett, de jó és támogatható javaslat, hogy ártámogatás helyett energiatakarékossági támogatást kapjanak a rászorulók – közölte Nagy Andor, a KDNP országgyűlési képviselője a szocialista párt sajtótájékoztatójára reagálva. A politikus kijelentette: azzal a javaslattal is egyetértenek, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetvédelmi ismeretanyag kerüljön be a közoktatás alapismeretei közé.

A kereszténydemokrata politikus a Magyar Távirati Irodának azt mondta, hogy most gyakorlatilag „eltüzelik” azt a pénzt, amit gázártámogatásra kifizetnek a rászorulóknak. Ez a javaslat már rég időszerű lett volna, ezt régen meg kellett volna csinálni – jelenetette ki az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnöke.
    
Orosz Sándor szocialista képviselő sajtótájékoztatóján közölte: az MSZP-frakció környezetvédelmi munkacsoportja azt javasolja, hogy gázártámogatás helyett energiatakarékossági támogatást kapjanak a szociálisan rászorulók. Hozzátette: szociális gázártámogatásra 70-80 milliárd forintot használhat fel a kormány ebben az évben. E helyett a támogatási forma helyett javasolja a munkacsoport az energiatakarékossági támogatást.

Nagy Andor elmondta: azzal a javaslattal is egyetértenek, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetvédelmi ismeretanyag kerüljön be a közoktatás alapismeretei közé.
    
A Fenntartható Fejlődés Nemzeti Tanácsa ötpárti egyetértéssel jött létre, ebben a kérdésben tehát nincs pártpolitikai megosztottság. Ezt az ügyet is valamennyi párt támogathatja – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!