Megoldás az önkéntes tartalékos rendszer

Nem a hivatásos katonák létszámát kell növelni és nem is a sorkatonaságot visszaállítani, hanem a NATO-tagországokban is honos önkéntes tartalékos rendszert kell megfelelően kiépíteni – írta Simicskó Istvánra, a Fidesz–KDNP szövetség politikusára hivatkozva s az egyik kormányközeli napilap.

A lapnak nyilatkozva Simicskó István hozzátette: ez nem elsősorban a fiskális politika, sokkal inkább egy hosszú egyeztetési folyamat, illetve a társadalmi közgondolkodás átalakításának függvénye. „Ha az önkéntes tartalékos rendszer háttere nincs megfelelően kialakítva, és nincs ösztönző rendszer, akkor a 4 ezer fő is finanszírozhatatlan lesz” – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnök, aki szerint a jövőben a hadseregnek vonzó életpályát kellene nyújtania a munkavállalók számára.

Vannak belső tartalékai a honvédelmi költségvetésnek, amelynek megfelelő átalakításával a szükséges források előteremthetők – jelentette ki Simicskó István. A szakpolitikus szerint sok a pazarlás és a luxuskiadás a honvédségnél, amiből komoly költségeket le lehetne faragni.

Az optimális honvédelmi költségvetésről szólva kifejtette: a NATO által is támogatott irány szerint a teljes költségvetés 30 százalékát kell fejlesztésekre, 30 százalékát dologi kiadásokra, 40 százalékát pedig bérköltségekre fordítani.

„Ebben az évben azonban a fejlesztésekre 13,9 százalék jut, ami nagyon kevés” – mondta. Simicskó István a pazarlás kategóriába sorolta, hogy idén 25 milliárd forintot költ a tárca a Grippen gépek vételárának törlesztésére – olvasható a lapban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!