Megválaszolatlan kérdések az egri kórház magánosítása ügyében

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a Heves megyei kórház privatizációja ügyében több tisztázatlan kérdés van, amire többszöri próbálkozás után sem sikerült választ kapni - közölte Nagy Kálmán az MTI-nek hétfőn annak kapcsán, hogy a tervek szerint a HospInvest október 1-től veszi át az intézmény működtetését.

A kereszténydemokrata szakpolitikus elmondása szerint országgyűlési képviselőként három alkalommal próbálta ellenőrizni azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen a HospInvest megkapja az engedélyt a Heves megyei kórház működtetésére, ám egy alkalommal sem járt sikerrel. Úgy véli, „az ÁNTSZ vezetőjének fogalma nincs arról”, hogy ha kiadják az engedélyt a HospInvestnek, akkor október 1-után hogyan fog működni a Heves megyei kórház.

Nagy Kálmán a mindeddig megválaszolatlan kérdések között említette azt: hogyan tudhatja egy magáncég idő előtt, hogy mi lesz az az időpont, amikor elkezdhet a működést; de kérdés az is, miért helyezték át a HospInvest és a megye közötti szerződés megkötését a regionális egészségbiztosítási pénztártól az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP). A problémák között említette a politikus, hogy az ÁNTSZ regionális szervezete helyben nem vizsgálta a kórház működésének feltételeit, csak a HospInvest által benyújtott adatokat ellenőrzi, ám hogy az adatok valósak-e, már nem vizsgálják.  

„A helyzet több, mint gyanús. Egyértelműen az az érzésünk, hogy politikai nyomás révén folyik a privatizáció” – fogalmazott, majd hozzátette: szembe kell nézni azzal, hogy a diszkriminatív kórházi ellátás „élő valóság” lesz a Heves megyei kórházban. A történek alapján Nagy Kálmán úgy vélekedett, „a jelenlegi egészségpolitika – a minisztérium, illetve az alá tartozó államigazgatási szervek – valamint a Heves megyei önkormányzat arcul ütik a Heves megyében élő betegeket, orvosokat, nővéreket”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!