Mélyen megrázta a kopt keresztények kivégzése a kormányfőt

Orbán Viktor a kormány és a magyar emberek nevében levélben nyilvánított részvétet és együttérzését fejezte ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek, valamint az áldozatok családjainak amiatt, hogy vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyiptomi kopt keresztényeket gyilkolt meg. A kormányfő úgy fogalmazott: mélyen megrázta, hogy 21 egyiptomi kopt keresztényt mészároltak le brutálisan Líbiában. 

Mint írta, ez a semmivel sem igazolható tett nemcsak ellentmond minden vallás tanításának, hanem az emberiség alapvető értékeivel sem egyeztethető össze. A magyar kormány elkötelezetten támogat minden erőfeszítést a szélsőséges csoportok ellen, és támogatja az egyiptomi kormányt a terrorizmus ellen folytatott küzdelemben.

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet líbiai szárnya vasárnap este tett közzé videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény foglyuk lemészárlásáról. Az egyiptomi légierő a koptok meggyilkolásáért való megtorlásként hétfőn bombázta az Iszlám Állam líbiai állásait.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!