Menthetetlenül lelepleződött a Gyurcsány-kormány

Az elmúlt hetekben végleg lelepleződött a Gyurcsány-kormány: bebizonyosodott ugyanis, hogy politikai célokra használják a titkosszolgálatokat - írja a Fidesz és a KDNP közösen kiadott közleményében. Az egyre súlyosbodó helyzet indokolja a bizottsági üléseken való részvétel felfüggesztésének további fenntartását. Mindaddig, amíg Szilvásy György és Laborc Sándor pozícióban tartásával a Gyurcsány-kormány ellehetetleníti a Nemzetbiztonsági Bizottság érdemi munkáját, a fideszes és KDNP-s képviselők jótékony célokra ajánlják fel bizottsági pótlékukat – olvasható a kommünikében.

„Az elmúlt hetekben végleg lelepleződött a Gyurcsány-kormány: bebizonyosodott ugyanis, hogy politikai célokra használják a titkosszolgálatokat. Ennek a törvénysértő, a demokráciát alapjaiban veszélyeztető kormányzati szándéknak volt egyértelmű jele a KGB-akadémián kiképzett Laborc Sándor kinevezése a Nemzetbiztonsági Hivatal élére, annak ellenére, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság nem támogatta a kinevezést
    
Az elmúlt hetek botrányai igazolták korábbi aggodalmainkat: a kormány politikai célokra használja a titkosszolgálatokat, lehallgatták a Fidesz két országgyűlési képviselőjét, alaptalan, hazug vádakkal rágalmaztak embereket és közvetlenül beavatkoztak egy parlamenti párt elnökválasztásába. A titkosszolgálatokkal kapcsolatos helyzet tehát egyre súlyosabb, ami indokolja a bizottsági üléseken való részvétel felfüggesztésének további fenntartását. A fideszes és KDNP-s képviselőkből álló munkacsoport ugyanakkor folyamatosan elvégzi a bizottsági tagsággal járó munkákat: figyelemmel kísérik a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenységét és áttekintik a bizottság hatáskörébe tartozó ügyeket.

Mivel a Házszabály – az Országgyűlés elnökének nyilatkozatával ellentétben – nem teszi lehetővé a bizottsági tagságért járó pótlékról való lemondást, ezért mindaddig, amíg Szilvásy György és Laborc Sándor pozícióban tartásával a Gyurcsány-kormány ellehetetleníti a Nemzetbiztonsági Bizottság érdemi munkáját, a fideszes és KDNP-s képviselők jótékony célokra ajánlják fel bizottsági pótlékukat” – írja Halász Zsuzsa a Kereszténydemokrata Néppárt és Szíjjártó Péter a Fidesz szóvivője a két párt közösen kiadott közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!