Merkel és Sarkozy közbenjárását kéri Orbán

A Fidesz elnöke Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és Angela Merkel német kancellár közbenjárását kéri annak érdekében, hogy az Európai Központi Bank (EKB) Magyarországra is terjessze ki likviditásfokozó intézkedéseit.

 

Orbán Viktor leveleit ismertető Cser-Palkovics András mai sajtótájékoztatóján kifejtette, erre azért van szükség, mert Gyurcsány Ferenc „alkalmatlan és tehetetlen” kisebbségi kormánya nem képes a pénzpiaci válság kezelésére: intézkedései nem nyújtanak segítséget az embereknek, és nem kínálnak megoldást a válság okozta problémákra.

Orbán Viktor levelében arra hivatkozik, hogy az EKB nagyon sok fontos nyíltpiaci műveletet tett az elmúlt időszakban, de a bank általános körülmények között csak az euróövezet országaiban fejti ki közvetlenül tevékenységét.

Orbán ennek kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a világméretű pénzügyi válság az eurózónához nem tartozó uniós tagországok bankjainál is komoly likviditási zavarokat okozott, Magyarország gazdasága és bankrendszere pedig különösen kiszolgáltatott a nemzetközi pénzügyi zavaroknak.

A Fidesz elnöke arra kéri ezért Angela Merkelt és Nicolas Sarkozyt, hogy járjanak közben az EKB elnökénél, Jean Claude Trichet-nél, hogy a likviditás fokozása érdekében az EKB teljes körűen terjessze ki korábban meghozott intézkedéseit a Magyarországon működő bankokra is.

Orbán Viktor levele Angela Merkel német kancellárnak itt olvasható.
Orbán Viktor levele Nicolas Sarkozy francia elnöknek itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!