Mi van Újbuda „Nokia dobozában”?

A főváros XI. kerülete szocialista vezetői által megígért, de be nem tartott beruházásokat és korrupciógyanús vagyongazdálkodási ügyeket vette sorra Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje Sölch Gellért, Újbuda önkormányzati képviselőjével a Hadik kávéház előtt közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A kereszténydemokrata és a fideszes képviselő Nokia telefondobozokkal érkezett a helyszínre, amelyekből süteménnyel kínálták a megjelenteket, utalva Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója korábbi nyilatkozatára, melyből kiderült: nagyságrendileg mintegy 70 millió forint jutott Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyetteshez rajta keresztül, és azóta tudja, hogy 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.
   
Rétvári Bence hangsúlyozta: a félkész Hadik kávéház ügye a kerületi be nem tartott ígéretek és „zavaros” vagyongazdálkodási viszonyok szimbólumává vált. Megnyitását 2005 novemberére ígérte először a kerületi polgármester, Molnár Gyula (MSZP), de ez a mai napig nem teljesült. Feltűnt ugyanakkor egy szocialista kötődésű, „Medgyessy Péter családtagjaihoz kapcsolható offshore-cégháló” a kávéház körül, amely opciós jogot is szerzett a 300 millió forint közpénzért megszerzett ingatlanra – tette hozzá.
   
Rétvári Bence a beváltatlan ígéretek közé sorolta a Móricz Zsigmond körtéri „gombát”, amely csak a látványterveken újult meg. Emlékezetett rá, hogy a Tüskecsarnok is e körbe tartozik, megnyitását Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc harangozta be, de mind a mai napig félkészen áll. Nem szólva az 1-es villamos meghosszabbításáról – tette hozzá a politikus – amivel eddig minden kampányban hitegette Molnár Gyula és az SZDSZ főpolgármestere a budapestieket.
 
A Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje szólt a 4-es metró építésére is kitért, mint mondta, nem elég, hogy az átadás határideje a többszöri módosítás ellenére is a homályba vész. Az építési költségek immáron az egekbe szöktek, és egyelőre senki sem tudja, hogy végül mennyibe fog kerülni az adófizetőknek. Megjegyezte: a Feneketlen-tóba ígért vízpótlás sem valósul meg, egy köbcentiméter víz nem került a tóba. Továbbra sem fejeződött be a Hamzsabégi úti zajvédő fal építése.
   
Sölch Gellért, a Fidesz önkormányzati képviselő az újbudai gyanús vagyongazdálkodási ügyekről szólva azt mondta, hogy a Lágymányosi öböl eladása és a Kopaszi gát ügyében az ügyészségi gyanú szerint milliárdos kár érhette a kerületet. Ebben az ügyben csak két képviselő jöhet szóba, Molnár Gyula és Lakos Imre alpolgármester – jelentette ki.
   
A Gyógyír Kht. ügyében a rendőrség nyomoz, mivel – mint Sölch Gellért mondta – a 2008-as gazdasági évben 100 millió forintot meghaladó kár érte az önkormányzati tulajdonú céget. A Cafe del Rio és a Zöld Pardon pedig évekig csak az általa használt közterület negyede után fizetett bérleti díjat, ezekben az ügyekben is a rendőrség nyomoz – tette hozzá.

A Fidesz és a KDNP már féltucatnyi feljelentést tett a kerületben, hogy ne a közvagyont megkárosítva, „Nokiás dobozokban” intéződjenek az ügyek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!