A migránsoknak el kell fogadniuk az európai értékrendet

A Kölnben és más nagyvárosokban szilveszter éjjelén elkövetett nők elleni erőszak ügyében emelte fel szavát Hoffmann Rózsa csütörtök délután, Strasbourgban. A kereszténydemokrata képviselőasszony hangsúlyozta az alapos  vizsgálat utáni felelősségteljes és őszinte vita és tömegtájékozatás fontosságát és felelősségét.



Hoffmann Rózsa beszéde:

   
Köszönöm a szót elnök úr!

Először is szeretném megköszönni képviselőtársaim javaslatát ennek a fontos kérdésnek a megvitatására, továbbá Jonas Gunnarsson raportőrnek az eddigi munkáját.

A napirendre került probléma rendkívül sokakat foglalkoztat most szerte Európában. A kölni és más napvilágra került esetek sokkoltak és számos esetben indulatot váltottak ki, vagy további agresszív cselekményeket szültek. Elítélünk mindennemű erőszakot.

Nekünk, nemzeti parlamenti képviselőknek őszinte és felelősségteljes vitát kell folytatnunk egy olyan kérdésről, amely vélhetően nem elszigetelt jelenség, és amely félő, hogy megismétlődhet a jövőben is.

Amint a probléma felszínre került, világossá vált, hogy a nők elleni erőszak minden eddiginél brutálisabb megnyilvánulása jelent meg Európában, amely ellen minden eszközzel fel kell lépni.

Képviselőtársaim!

Őszinte és felelősségteljes vitáról beszéltem. Aki nem ezt teszi az a leegyszerűsítő radikális válaszoknak kedvez. Ezért azt is el kell mondani, hogy a kölni események túlmutatnak a nők elleni erőszak kérdésén. Véleményünk szerint – amely tükrözi számos felelős európai politikus véleményét – és amelyet maguk a tények is megerősítenek (csak Kölnben több, mint 700 erőszakról van tudomásunk) a probléma a tömeges migráció egyik következménye és a bűnözés egy új dimenzióját jeleníti meg Európában.

Olyan új típusú, szervezett erőszakról van szó, amely korábban csak háborúk idején volt jellemző kontinensünkön.

Alaposan kell foglalkoznunk a következő kérdésekkel:

1. tömeges erőszak
2. az ellenük folytatott hatékony és jogszerű fellépés
3. a sajtó szerepe és felelőssége
4. de mindenezek előtt a migráció és integráció kérdése.  Elkerülhetetlen a kultúrák között meglévő különbségek hosszútávú kezelése. Ki kell mondjuk, hogy a migránsoknak el kell fogadniuk az európai értékrendet és alkalmazkodniuk kell ahhoz.

Mindezekről a kérdésekről a közvéleményt őszintén és azonnal tájékoztatni kell.

Véleményünk szerint a vizsgálatok lefolytatása után, nem pusztán a sajtóból szerzett információkra alapozva, a tényeket megismerve kell visszatérnünk a kérdésre.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Strasbourg, 2016. január 28.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!