A migránsválságról tárgyalt Jordániában Semjén Zsolt

Jordán vezetőkkel folytatott tárgyalásain az atomenergetikai és vízügyi együttműködés fejlesztésének, a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok bővítésének, a kulturális-tudományos kapcsolatok elmélyítésének kérdései is szóba kerültek.



A jordániai látogatáson tartózkodó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ma Ammanban találkozott a jordán parlament vezetőivel. Átef Tarawnével a Képviselőház, ill. Faiszal Fajezzel, a Szenátus elnökével véleményt cseréltek kétoldalú kapcsolataink fejlesztéséről, valamint nemzetközi kérdésekről. Mindkét részről méltatták a magyar-jordán kormány- és parlamentközi kapcsolatok alakulását. Semjén Zsolt átadta a jordán szenátusi elnök számára Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének hivatalos meghívását.

 

A parlamenti vezetők mellett a jordán kormány több tagjával találkozva Semjén Zsolt hangsúlyozta Magyarország érdekeltségét az atomenergetikai, a vízügyi együttműködés fejlesztésében, kereskedelmi és befektetési kapcsolataink dinamizálásában. Aláhúzta: fontosnak tartjuk a Stipendium Hungaricum ösztöndíj kínálta lehetőséget több száz jordán diák magyarországi felsőoktatására. A Machaerus-i magyar régészeti feltárások megtekintése után Semjén Zsolt rámutatott a kulturális és tudományos együttműködés fejlesztésében rejlő lehetőségekre is.

 

A két ország közös kihívásként tekint a szélsőség és a terrorizmus elleni fellépésre. A jelenlegi migráns- és menekültválság kezelésekor kiemelten fontos ennek figyelembe vétele. Magyar és jordán részről is a szíriai háború mielőbbi, tárgyalásos rendezését hangsúlyozták mint a válságból kivezető egyetlen utat. Magyarország nagyra értékeli Jordánia szerepét a szíriai menekültek befogadásában, s támogatja, hogy az ország minden segítséget megkapjon az Európai Uniótól az ezzel kapcsolatos terhek viselésében.

 

 

 

A miniszterelnök-helyettes ma részt vesz az ammani nagykövetség március 15-i nemzeti ünnepi megemlékezésén is.

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!