Mindannyian küldöttek vagyunk

Az a hivatásunk, hogy vigyük el a karácsonyt mindenhová, vigyük el mindenfelé a világba – mondta Erdő Péter bíboros a karácsonyi éjféli szentmisén. A békességről és a testvéri szeretetről beszélt Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a keddi istentiszteleten. Bölcskei Gusztáv szerint Isten karácsonykor elhozta a fényt, hogy észrevehessük azokat is, akik félnek vagy reményvesztettek.

Az a hivatásunk, hogy vigyük el a karácsonyt mindenhová, vigyük el mindenfelé a világban. Tovább kell adni Isten szeretetének igazságát és örömét az egész világnak – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek kedden Budapesten, a Szent István-bazilikában tartott karácsonyi éjféli szentmisén.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke rámutatott: a karácsony örömhíre „Isten emberszeretetének igazsága”, a megtestesülés és az ember szabadulásának titka. Felhívta a figyelmet arra: „A hit évében vegyük észre, hogy mindannyian küldöttek vagyunk, akárcsak Jézus születésének történetében az angyalok és a pásztorok.”

Szólt arról is, hogy az angyalok Isten küldötteiként fedték fel az újszülött kilétét, az angyali üzenet pedig elmondja azt is, hogy ki született: a Megváltó, Krisztus, az Úr, s ezek mind a Felkent, a Messiás, „a várva várt Szabadító elnevezései”.

A katolikus főpásztor homíliájában kiemelte: karácsony szentestéjének lényege, hogy ezen a napon született Jézus, mert „elérkezett a végső idő, amelyet az ószövetségi próféták megígértek”. Megjegyezte: ez az ünnep „kötelez arra is, hogy számot adjunk reménységünk okáról, hogy elbeszéljük Isten nagy tetteit, hogy továbbadjuk hitünket családunknak, rokonainknak, de a távolabb állóknak is”.

„Életünk legnagyobb esélye az örök boldogság, ha erre Krisztus lehetőséget hozott nekünk, akkor miénk a legnagyobb szabadság, akkor mindig van értelme az életünknek” – fűzte hozzá.

Legyen vége a sötétségnek

A békességről és a testvéri szeretetről beszélt Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke kedden Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban karácsony első napján tartott istentiszteleten.

Jézus újra összekapcsolja a mennyet és a földet, a valóságos Istent és a valóságos embert, a Teremtőt és a teremtett világot, s benne összekapcsolja a teremtménytársakat is testvéri szeretetben és békességben – mondta az evangélikus elnök-püspök.

Gáncs Péter kiemelte: Jézus egyben erős Isten is, „akinek van ereje, hogy igazán segítsen rajtunk”, a betlehemi kisgyermek pedig, amint felnőtt, elég erőssé vált ahhoz, hogy embereket talpra állítson, meggyógyítson és az örök élet útjára vezessen, s ez „a jelenben is megtapasztalható, napjainkban is átélhető valóság”.

Isten karácsonykor elhozta a fényt

A reménytelenségből kivezető Istenről beszélt Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök kedden a debreceni református nagytemplomban tartott karácsonyi istentiszteleten. „Isten karácsonykor ránk mosolygott, elhozta a fényt a sötétben járó népnek” – mondta a püspök.

Kiemelte: karácsonykor az Isten tiltakozott az embert megnyomorító, megalázó helyzet ellen, és kinyilvánította akaratát, hogy „legyen vége a sötétségnek”. Addig azonban, amíg az ember nem fogadja el Isten dicsőségét, nem talál békességet.
Vigyük el a karácsonyt mindenhová

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!