Minden idők legdurvább kampánya jöhet

Orbán Viktor pártelnök a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, és ez mindaddig így is marad, amíg ezzel ellentétes döntés nem születik – jelentette ki Szijjártó Péter. A politikus minden idők legdurvább kampányára számít, mint fogalmazott: amikor a szocialisták túlélésükért küzdenek, akkor a legaljasabb, legmocskosabb megoldásokra is fel kell készülniük.

Orbán Viktor pártelnök a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, és ez mindaddig így is marad, amíg ezzel ellentétes döntés nem születik – jelentette ki Szijjártó Péter. Hozzátette: a párt kampányfőnöke Gyürk András lesz.  A politikus fontosnak nevezte a kormányzás szempontjából, hogy tekintélyes miniszterelnök álljon az ország élén, hiszen egy ilyen kormányfővel nem lehet azt megtenni, amit Szlovákia tett Bajnai Gordon jelenlegi miniszterelnökkel. Ha van egy kormányfő, akinek olyan európai tekintélye van, mint Orbán Viktornak, az az ország számára már egy olyan ugródeszka, amelyről sokkal könnyebb elrugaszkodni, mint most.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője közölte: az ellenzéki párt készen áll a választásra, már a képviselőjelöltek meghallgatása folyik. Mint mondta: a jelenlegi képviselőcsoport tagjainak több mint fele választókerületi elnök, akik nagy valószínűséggel újra indulni fognak, de lesznek újoncok is. Elmondta azt is, hogy a párt klasszikus szövetségeseivel – KDNP, Fidelitas, Kisgazda Polgári Egyesület – Kisgazda Polgári Szövetség, Lungo Drom, Nemzeti Fórum, Vállalkozók Pártja, Magosz – továbbra is érvényben vannak az együttműködési megállapodások.

A programalkotásról elmondta: Orbán Viktor külön megbízólevelet adott néhány szakembernek, például Szapáry Györgynek, a jegybank volt alelnökének, aki a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel; Szász Károlynak, a PSZÁF volt elnökének, akit a pénzügyi felügyelet megújításáról szóló koncepció kidolgozásával bízott meg; Fónagy Jánosnak, ő a közösségi közlekedés megújításával kapcsolatos koncepción dolgozik; illetve Balogh Gábornak öttusázó világbajnoknak, aki a sportutánpótlás újjászervezéséért felel; míg a gazdasági műhelyekben Matolcsy György és Varga Mihály dolgozik.

Szijjártó Péter a választás esélyeiről elmondta: demokráciában sohasem lehet lefutott, a labda gömbölyű, 0-0-ról indul az állás, az eredmény pedig bármi lehet. Bár a közvélemény-kutatások fölényes Fidesz-győzelmet mutatnak, de mint mondta tanultak 2006 eseményeiből, és ismerik a szocialistákat, akik bármikor bármire képesek, és amikor a túlélésükért küzdenek, mint ahogyan azt teszik most, akkor a legaljasabb, legmocskosabb megoldásokra is fel kell készülniük. Szijjártó Péter minden idők legdurvább kampányára számít.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!