Minden képviselő leadta vagyonnyilatkozatát

A képviselői vagyonnyilatkozatok szerint nem változott jelentős mértékben a pártelnökök vagyoni helyzete az elmúlt évben. Semjén Zsolt KDNP-elnök továbbra is egy II. kerületi 123 négyzetméteres és egy 42 négyzetméteres lakás tulajdonosa felerészben, valamint haszonélvezeti joga van egy balatonfenyvesi üdülőben. Hétfő éjfélig minden országgyűlési képviselő leadta 2009-es vagyonnyilatkozatát. A képviselők és a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozatai nyilvánosak, február 2-tól megtekinthetőek az Országgyűlés honlapján-, a képviselő neve, illetve a tisztségviselő neve alatt.

A nagy értékű ingóságok terén sem volt változás, hiszen a politikusnak vannak antik bútorai, de autója nincs. A 2009-es bevallása szerint egy 7,3 millió forintos hiteltartozás fele része is az övé. Semjén Zsoltnak gazdasági társaságban továbbra sincs tulajdonrésze.

Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi háznak. Ezen túlmenően a politikus feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Védett műalkotása továbbra sincs Orbán Viktornak, s nincs a mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó érétkű ingósága; értékpapírban, takarékban elhelyezett megtakarítása és autója sem. Banki tartozása továbbra is a 2002-ben felvett 20 millió forintos hitel időarányos része.
 
Lendvai Ildikó MSZP-elnök vagyonnyilatkozatában egy 1988-ban vásárolt, 104 négyzetméteres budapesti, V. kerületi társasházi lakást szerepeltet, autója a bevallás szerint nincsen. Bevallása szerint foglalkozásából származó havi bruttó jövedelme 280 ezer forint.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke nagy értékű ingósággal nem rendelkezik, így autója, műtárgyai sincsenek. Ugyanakkor két biztosítótársaságnál van egy-egymillió forintos biztosítása, valamint egymillió forint összegű részvénye. Hiteltartozása 5,2 millió forint. A pártelnök vagyonbevallásából most sem derül ki, hogy 2009-ban az MDF irányításáért kapott volna tiszteletdíjat.

Minden országgyűlési képviselő határidőre leadta 2009-es vagyonnyilatkozatát, ez azt jelenti, hogy 381 parlamenti képviselő adta le saját és hozzátartozói nyilatkozatát. Kuzma László (KDNP) és Paizs József (MSZP) elhunytak, Lengyel Zoltán lemondott mandátumáról, Horn Gyula (MSZP) nem ad le vagyonnyilatkozatot, Baranya 3. számú választókerületében pedig nincs megválasztott országgyűlési képviselő. A képviselők és a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozatai nyilvánosak, február 2-tól megtekinthetőek az Országgyűlés honlapján-, a képviselő neve, illetve a tisztségviselő neve alatt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!