Minden magyarnak meg kell kapnia a magyar állampolgárságot

A magyar parlament elsőként ratifikálta a Nabucco szerződést, a tervek szerint 2011-ben indul az építkezés. Ezzel kapcsolatban Semjén Zsolt heti interjújában közölte: a vezeték Magyarország számára létfontosságú, mert az energia-szuverenitásnak a lehetőségét jelenti. Semjén Zsolt szólt arról is, hogy múlt héten Simicskó Istvánnal és Németh Zsolttal beadtak egy törvényjavaslatot a határon túli magyarok állampolgársága érdekében, mert álláspontjuk szerint minden magyarnak meg kell kapnia a magyar állampolgárságot.

A magyar parlament elsőként ratifikálta a Nabucco szerződést, a tervek szerint 2011-ben indul az építkezés. Ezzel kapcsolatban Semjén Zsolt heti interjújában közölte: a vezeték Magyarország számára létfontosságú, mert az energia-szuverenitásnak a lehetőségét jelenti. Ugyanakkor közölte: egyáltalán nem vagyunk ellenségesek az orosz gázüzletek iránt sem, de elfogadhatatlan, hogy kiszolgáltatott helyzetben maradjunk az orosz gáztól, és különösen elfogadhatatlan az, amit a jelenlegi kormány művelt. Szerinte az energiapolitikában a probléma az, hogy a jelenlegi kormánynak tisztázatlan „biznisz” kapcsolatai vannak.

Semjén Zsolt a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció felbomlásával kapcsolatban elmondta: a Demszky Gábor vezette koalíció csődbe vitte a fővárost és ezen kívül mindenhol csak botrányt tapasztalunk. Az MSZP, amely nyakig sáros eközben megpróbálja lerázni magáról a csődért és a korrupcióért való felelősséget, és úgy csinál, mintha ellenzéki párt lenne. Ha nem vállalják tovább a kormányzást, akkor a pártelnök szerint egyetlen tisztességes megoldás van, az új választás, hogy a budapesti polgárok politikai akarata érvényesüljön, másfelől a majdan felálló Fidesz-KDNP városvezetés véget vessen mind a korrupciónak, mind pedig a szakmai tehetetlenségnek.

Semjén Zsolt szólt arról is, hogy múlt héten Simicskó Istvánnal és Németh Zsolttal beadtak egy törvényjavaslatot a határon túli magyarok állampolgársága érdekében. A mi álláspontunk szerint minden magyarnak meg kell kapnia a magyar állampolgárságot, a szocialisták ettől elzárkóznak, mi azonban be fogjuk vezetni a következő választások után – szögezte le a politikus. A pártelnök ajánlata a szocialisták felé az, hogy legalább abban kössenek átmeneti megállapodást, hogy a szerb állampolgárságú magyarokra már most terjesszék ki a magyar állampolgárságot. Mint mondta: pozitív tárgyalásokat folytattak és először tapasztalta, hogy a szocialista párt, de még az SZDSZ sem volt mereven elzárkózó.  

A teljes interjú elolvasható itt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!