Minden segítség és szolidaritás előrébb viszi a helyreállítást

Felsőzsolcai, Bódva-környéki, Hernád-környéki településekről fogadnak gyermeket Zánkán, üdülés és lelki regenerálódás céljából – nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának szociális ügyekért és családpolitikáért felelős államtitkára. Több képviselő, köztük Soltész Miklós is, közösen az építész- és a mérnökkamarával szolidaritási felhívással fordult a mérnök társadalomhoz, azt kérve az építészektől, statikusoktól, gépészektől és tervezőktől, hogy segítsék a bajba jutott családokat.

Soltész Miklós, aki maga is mérnök végzettségű, a felhívást azzal indokolta: a baj nagyon nagy, s bár a magyar állam mindent meg fog tenni a felújítás érdekében, de minden segítség és szolidaritás előrébb viszi a helyreállítást. Soltész Miklós fontosnak tartotta az adományok áfa-tartalmának néhány napon belül várható eltörlését.

A szociális államtitkár a műsorban megerősítette korábbi kijelentését: 2012-től állítják vissza a hároméves GYES-t. Szerinte ez a döntés reális és tartható, sőt, a költségvetésre is kedvezően hat majd ez a megoldás, mert míg egy gyermek bölcsődei elhelyezése évente egymillió forintjába kerül az államnak, addig a GYES egy évben 350 ezer forint körül mozog. Az államtitkár kijelentette: ha az édesanya otthon maradhat a gyermekével három éves korig, az mind érzelmileg, mind más szempontból óriási segítség.

Hozzátette: szeretnék elérni, hogy a családpolitika egésze kiszámítható legyen, és fontosnak mondta, hogy ennek jelentőségét az ellenzék pártjai is megértsék. Példaként említette Franciaországot, ahol nézete szerint azért haladja meg a gyermeklétszám-növekedés az európai átlagot, mert kiszámítható a családpolitikájuk. S mindegy, hogy ki kerül kormányra, megtartják a családpolitikának azon elemeit, amelyek a kiszámíthatóságot jelentik. Az elmúlt nyolc évben Soltész Miklós szerint a családpolitikát összekeverték a szociálpolitikával, segélyezési politikával. A rendszer ráadásul nem ösztönzött sem a gyermekvállalásra, sem a gyermekek felnevelésére, ezen a helyzeten próbál változtatni már bejelentett intézkedéseivel az új kormány.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!