Minden tárca feladatot kap a vállalások teljesítésében

A kormány határozatban kért fel több minisztert, hogy kezdje meg azoknak a feladatoknak az előkészítését, amelyek végrehajtásáról a miniszterelnök nyári konzultációs sorozata során született megegyezés – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. Orbán Viktor kormányfő júliusban tartott kéthetes konzultációsorozatot a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel, melynek során elsőként találkozott a KDNP vezetőivel.

A miniszterelnök konzultált a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével, részt vett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek az Új Széchenyi Terv eredményeit összegző tanácskozásán. Megbeszéléseket folytatott a.Nemzeti Fórum vezetőivel, közös nyilatkozatot írt alá Jakab Istvánnal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnökével, tárgyalt a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőivel. A miniszterelnök konzultált az Országos Roma Önkormányzat vezetőivel, a Fidelitas vezetőivel és borászokkal. Ezen felül szakszervezeti vezetőkkel  tárgyalt a munkavállalókat érintő aktuális ügyekről, valamint részt vett a VOSZ kibővített elnökségi ülésén.

A kormányrendelet arra kéri fel Pintér Sándor belügyminisztert, készítsen előterjesztést arról, hogy hogyan lehet 2014 elejére 300 ezerre növelni a közmunkaprogramba bevontak számát, illetve hogyan lehet a rokkantnyugdíjból kikerülteknek további, új típusú, egészségügyi állapotuknak megfelelő, speciális közfoglalkoztatás biztosítani.  

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének feladatai közé tartozik egy olyan állandó fórum létrehozásának előkészítése, ahol a gazdasági szereplők bevonásával lehet megtárgyalni a felsőoktatás kérdéseit. Szintén hozzá tartozik a patikaalap megteremtése, a gyógyszerkassza ésszerűsítése és a patikák stabilizálása érdekében a szolgáltatási díj bevezetése, a roma foglalkoztatási programok további működésének támogatásával kapcsolatos lépések, illetve a családok csődvédelmének bevezetése.  

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert a szociális szövetkezetek működési és jogi támogatási feltételeinek lehető legkorábbi javításával, illetve a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat létrehozásával kapcsolatos feladatokkal bízták meg.  

Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert olyan együttműködési és konzultációs fórumok létrehozására kérte fel a határozat, amelyek segítenek megvalósítani a munkahelyvédelmi akciótervet. A nemzetgazdasági tárca feladatai közé tartozik a külföldre menekített vagyonok mértékének felmérése, azok közteherviselésbe történő bevonása. Szintén a tárcának kell elkészítenie azt a megvalósítási tervet, amelyik a munkavállalói járulékok csökkentésén keresztül kiteljesíti a családi adózást, illetve bővíti a családi adókedvezményt.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter feladata, hogy a bortermelés támogatásának érdekében készítsen előterjesztést az adminisztráció csökkentésének lehetőségeiről és a magyar bor védelméről. A minisztériumhoz tartozik a növénytermesztő és állattenyésztő gazdák versenyképességének javítása. Szintén feladatul kapták az öntözési rendszerek kiépítését célzó, a gazdák önkéntes társulását elősegítő hosszú távú koncepciót.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!