Mindenki veszélyeztetett

Különleges jogosítványokkal, hatósági személyeknek járó védelemmel ruházná fel az állampolgári jogok biztosa, Szabó Máté az ombudsmani hivatal és más közhivatalok munkatársait, hogy ne érhesse őket retorzió vizsgálataik közben. Salamon László a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője szerint az ügy túlmutat a pártpolitikai kérdéseken, ma mindenki veszélyeztetettnek számít, aki munkáját végezve érdekeket sért

Szabó az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága előtt ismertette javaslatát. Az általános ombudsman tavaly év végén adott hangot aggodalmának, miután hivatalában azt tapasztalta, hogy munkatársai ellen olyan lépéseket tettek a vizsgált intézmények, hatóságok, amelyek, bár szabályosnak tűnnek, mégis felvetik a retorzió gyanúját. Szabó Máté megállapította: ha érdemi vizsgálatot várnak el tőlük, akkor biztosítani kell munkatársaik védelmét, akiknek érezniük kell, hogy a jogállam mögöttük áll. A bizottsági képviselők többsége egyetértett abban, hogy az ombudsman aggodalmai súlyos gondokra mutatnak rá.

Salamon László a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az ügy túlmutat a pártpolitikai kérdéseken, és érdemben kell foglalkozni az általános biztos javaslatával. Ma mindenki veszélyeztetettnek számít, aki munkáját végezve érdekeket sért – magyarázta a politikus, és indítványozva, hogy vegyék számba a jogi lehetőségeket.
   
Szabó Máté az MTI-nek arra a kérdésére, milyen különleges jogosítványokat adna az ombudsmanihoz hasonló közhivatalok munkatársainak, úgy vélte, hogy például "hatósági személy minősítést" kaphatnának.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!