Minél előbb be kell vezetni a családok csődvédelmét

A Kereszténydemokrata Néppárt bízik abban, hogy a családok csődvédelmével kapcsolatos kormányzati lépések nem csak egy kommunikációs akció részei – mondta Bagdy Gábor azt követően, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottsága elutasította a KDNP e témával foglalkozó országgyűlési határozati javaslatának tárgysorozatba vételét. A KDNP gyanakvással fogadja a kabinet magatartását, amely alapján felmerül az a kérdés: valóban akar e a kormány valamit lépni a családi csődvédelemmel kapcsolatos jogalkotásban – tette hozzá a KDNP fővárosi frakcióvezetője.

A KDNP javaslata szerint a kormánynak június 15-ig kellene benyújtania az Országgyűlésnek a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatát. Ugyanekkor a szocialista képviselők azt mondták: a magáncsődről szóló törvény szeptemberben az országgyűlés elé kerülhet, és akár gyorsított eljárással tárgyalható. – Félő, hogy a kormány csak időt akar nyerni – mondta Bagdy Gábor, aki szerint könnyen lehet, hogy itt (...) bizonyos lobbi érdekek jelennek meg a háttérben.

Bagdy Gábor kifejtette: a KDNP elképzelése egy lényeges elemben különbözik a kormányzat jelenlegi elképzelésétől. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium javaslata alapján nem kérhetne családi csődeljárást az a személy, akinek a vagyona nagyobb, mint az adóssága. A lakáshitelesek többsége viszont ebben a helyzetbe van, így rajtuk a kormányzat elképzelése nem segítene - szögezte le. Az ilyen tartalmú szabályozás azt jelentené, hogy a családnak a lakását kellene eladni, hogy rendezze devizahitelét. A KDNP szerint ez elfogadhatatlan, hiszen ez esetben sok család veszítené el otthonát. A politikus szerint a családi csődvédelem nem lehet teljes akkor, ha nem kezeli a devizahitelesek helyzetét.

A KDNP rendelkezésére álló adatok szerint jelenleg 750 ezer devizahiteles van, akiknek 40 százaléka már hónapok óta nem tud fizetni. Ha a kormány nem lép gyorsan és megfelelő módon, akkor őszre már kezelhetetlen lesz ez a probléma.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!