Mintegy 600 ezer dolláros nemzetközi hozzájárulás az ökumenikus segélyprogramhoz

Mintegy 600 ezer dollár értékű nemzetközi összefogással folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet menekültügyi programja, amelynek részeként információs és krízispontot hoznak létre Röszkén. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszönetet mondott a keresztény szellemiségű segítségért a szervezetnek.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: összeurópai problémával állunk szemben, ezért annak megoldása összeurópai feladat, és nagy szükség van mind a kormányok, mind a segélyszervezetek összefogására.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszönetet mondott a keresztény szellemiségű segítségért a segélyszervezeteknek és azt hangsúlyozta: összeurópai problémával állunk szemben, ezért annak megoldása összeurópai feladat, és nagy szükség van mind a kormányok, mind a segélyszervezetek összefogására.    

A segélyprogram nemzetközi partnereinek képviseletében felszólalt Kathy Angi, a svéd egyházi segélyszervezet valamint Sonja Hamberg, a finn egyházi segélyszervezet munkatársa.   

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: az átfogó nemzetközi segélyprogram összértéke jelenleg 580 ezer dollár. Az akció mögött a világszerte több mint 120 segélyszervezetet tömörítő, genfi székhelyű ACT Alliance segélyszervezeti szövetség áll.

Lehel László elmondta azt is, hogy a nemzetközi összefogásnak köszönhetően erősítni tudják Vámosszabadiban és Bicskén júliusban megkezdett pszichoszociális segítségnyújtás is, ami elsősorban gyerekfoglalkozásokat jelent. A munkába 64 tanárt és másfélezer gyereket  kívánnak bevonni.   

Közölte, továbbra is készek arra, hogy a szükségleteknek megfelelően rendkívüli segélyakciókban is részt vegyenek. Továbbá szükség esetén egy befogadó állomást is megnyitnak, amely 100 ember befogadására lenne alkalmas.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!