Módosították az idei költségvetést a képviselők

Módosította az idei évi költségvetést az E.ON gázüzletágának megvásárlásával összefüggésben az Országgyűlés a hétfőn kezdődött tavaszi ülésszak második ülésnapján. A módosítás értelmében az állam készfizető kezesként felel az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek az E.ON SE-vel kötött adásvételi szerződésből eredő, legfeljebb 875 millió eurónak megfelelő forintösszeg, plusz a készletek megvásárlása miatt legfeljebb 90 milliárd forint fizetési kötelezettsége teljesítéséért.

A képviselők 217 igen szavazattal, 25 nem ellenében és 15 tartózkodás mellett írták át kedden a büdzsét azt követően, hogy a múlt pénteken erre vonatkozóan benyújtott javaslatot kivételes sürgős eljárásban tárgyalták. A módosítás értelmében az állam készfizető kezesként felel az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek az E.ON SE-vel kötött adásvételi szerződésből eredő, legfeljebb 875 millió eurónak megfelelő forintösszeg, plusz a készletek megvásárlása miatt legfeljebb 90 milliárd forint fizetési kötelezettsége teljesítéséért.
A kezességvállalás legkésőbb szeptember 30-án megszűnik, és nem veszélyezteti a költségvetési célok teljesülését – hívta fel a figyelmet Hegmanné Nemes Sára államtitkár hétfő éjjel a parlamenti vitában.

A képviselők közvetlenül a zárószavazás előtt egy módosító javaslatot is elfogadtak az előterjesztéshez kapcsolódóan. Ennek értelmében január 1-jétől visszamenőlegesen 50 százalékkal emelkedik a holokauszt túlélőinek folyósított életjáradék összege, a földért biztosított életjáradék összege pedig március 1-jétől a nyugdíjemelésnek megfelelő mértékben emelkedik.

A költségvetési bizottság által benyújtott módosító javaslatot a képviselők 232 támogatás mellett, 26 ellenében és egy tartózkodással szavazták meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!