Moszkvában tárgyalt Latorcai János

Az Európai Uniót nem Oroszország felől fenyegeti igazi migrációs veszély - jelentette ki Latorcai János, a magyar parlament alelnöke az MTI-nek csütörtökön Moszkvában azzal az orosz kéréssel kapcsolatban, hogy a 27-ek szüntessék meg a vízumkényszert a kelet-európai országgal szemben. Az országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke Szergej Zseleznyakkal, az orosz parlament európai uniós tagállamokkal, így Magyarországgal is foglalkozó alelnökével tárgyalt.

Latorcai János elmondta: Szergej Zseleznyak kitért arra, hogy nehezen haladnak az Európai Unióval a vízumkönnyítési tárgyalások, de örömmel nyugtázta, hogy Magyarország támogatja az orosz kérést.

Zseleznyak és Latorcai kifejezték meggyőződésüket, hogy számos lehetőség van még a magyar-orosz gazdasági, kulturális, turisztikai együttműködésre. Sajnálattal állapították meg, hogy visszaszorult az egymás országaiban folyó felsőoktatási képzésben való részvétel. Szükség lenne múzeumok anyagainak cseréjére, kiállítások szervezésére, a tudományos együttműködés fejlesztésére.

Latorcai János kiemelte: az orosz törvényhozás alsóházában, a dumában megalakult az orosz-magyar baráti tagozat. Az orosz duma alelnöke hangsúlyozta: jóleső érzés számukra, hogy a magyarországi orosz hadisírok gondozása megfelelően szervezett keretek között zajlik. Ugyanakkor elmondta: Oroszországban fájlalták a budapesti Moszkva tér nevének megváltoztatását.

Az MTI kérdésére Latorcai János elmondta, Gyöngyösi Mártonnak, a Jobbik képviselőjének a magyar parlamentben elhangzott antiszemita kijelentései nem kerültek szóba a moszkvai megbeszélésein.

Az országgyűlés kereszténydemokrata párti alelnöke vezette küldöttség Moszkvából Sziktikvárba, a Komi Köztársaság székhelyére utazott, hogy részt vegyen a Finnugor Világkongresszus megalakulásának 20. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényeken.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!