MSZP-KDNP-vita migránsügyben Szegeden

A szocialisták – érdemi vita és válasz nélkül – lesöpörték a szegedi közgyűlés asztaláról a migránsügyet a szegedi közgyűlés pénteki ülésén. A KDNP felszólította Botka László polgármestert: a szegediek érdekében, és ne brüsszeli instrukciók alapján politizáljon.

Éles vitát váltott ki az illegális bevándorlás kérdése a szegedi közgyűlésben pénteken. A kereszténydemokrata és fideszes képviselők elhatárolódást vártak Botka László polgármestertől és a baloldali többségtől Martin Schulznak a várost érintő nyilatkozatával kapcsolatban. Mint ismert, Schulz közelmúltbeli lapinterjújában Szegedet olyan elkötelezett baloldali városként írja le, mely alkalmas lehet a bevándorlók elhelyezésére.

Haág Zalán, a szegedi KDNP elnök-frakcióvezetője úgy fogalmazott: hosszú hónapok óta foglalkoztatja a szegedieket a hazánkat és a várost fenyegető migrációs válság. „A kormány a határzár megépítésével és a jogszabályok szigorításával megvédte az országot, és azóta is helytáll a magyar emberek védelmében itthon és uniós szinten is, amit a szegediek nevében is köszönünk Orbán Viktor kormányának” – mondta Haág Zalán. „Kiszivárgott elképzelések szerint azonban Brüsszel azt tervezi, kivonja nemzeti hatáskörből a migránsok befogadását. A szocialisták miniszterelnök-jelöltségére hajtó Botka László ennek megvalósulásában reménykedik, és arra játszik, hogy Szegedre is migránsokat telepítve szerezzen jó pontot brüsszeli támogatóinál" – mondta a kereszténydemokrata városatya.

Haág Zalán közölte: a szegediek 90 százaléka – akik otthonaik közelében és a város utcáit járva a polgármesterrel ellentétben korábban migránsok ezreivel találkoztak – nem kér ellenőrizetlen létszámú és hátterű, a törvényeinket megsértő bevándorlókból. Felszólította a polgármestert, politizáljon a város polgárai érdekében.

A baloldali többség nem engedte napirendre venni sem a KDNP- sem a Fidesz–LÉT-frakciók migránsokról szóló előterjesztését. Haág Zalán hasonló ügyben tett interpellációját ugyan a közgyűlés végén elmondhatta, ám érdemi választ nem kapott kérdéseire, mely a Schulz-nyilatkozat hátterét firtatta, illetve a migránsok betelepítésének szocialista szándékát tudakolta.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!