Nagy felemelkedés előtt állunk

Történelmi tettet hajtottunk végre a rezsicsökkentéssel, akkor léptünk fájdalmasan az óriások tyúkszemére, hiszen százmilliárdos profitról kellett lemondaniuk – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Hír Televízió P8 című műsorában szombat este. A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy reményei szerint a következő 4-8-10 évben történelmi léptékű haladást végezhetünk el. Most nagy lehetőség kapujában állunk, ezt kéne megragadni – figyelmeztetett a kormányfő.

Az elmúlt négy évben beváltottuk a nagy győzelem, nagy változás ígéretét, Magyarország magára talált és kifejezetten szép jövő előtt áll – fogalmazott a Hír TV P8 című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök. A vasárnapi választásokról elmondta: a kormány eredményeit mindenki láthatja, az ellenfél által adott értékeléseket mindenki ismeri.
 
A Fidesz–KDNP azt javasolja a választópolgároknak, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, és azt a vissza nem térő történelmi lehetőséget, amit a következő négy év jelent, ragadjuk meg egy erős nemzeti kormánnyal."
 
Orbán Viktor emlékeztetett: 2002-ben a Fidesz elvesztette a választást, akkor egy egyszerű többségű győzelemnek is örültek volna. A miniszterelnök szerint egyszerű többséggel is lehet kormányozni, de minél erősebb lesz a többség, annál jobban képes lesz állni az ország a viharokat.
 
„Az elmúlt négy évben mi voltunk Európa legegységesebb országa, 2010-ben Európában egyetlen másik kormány mögött sem volt ilyen széles támogatottság, mint a Fidesz–KDNP mögött, és jó lenne, ha ez így is maradna."
 
A kormányfő reményei szerint a következő 4-8-10 évben történelmi léptékű haladást végezhetünk el. Hasonló a helyzet, mint 2002-ben, amikor felívelő pályán volt az ország, óriási világgazdasági fejlődés zajlott. Ezt ki kellett volna használni, de Magyarország a baloldali kormányok nyolc éve alatt elvesztette a korábban elért pozíciót. Most azonban egy újabb nagy lehetőség kapujában állunk, ezt kéne megragadni.
 
Nem lesz könnyebb Brüsszellel
 
Orbán Viktor leszögezte: olyan gazdaságpolitikát építenek, ami a magyaroknak jó. A kormányfő nem számít arra, hogy könnyebb lesz Brüsszellel, éles vitákat kell majd folytatni a rezsicsökkentés, a földkérdés, sőt a pálinkafőzés kapcsán is. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy nem mi egyedül folytatunk ilyen ügyeket az EU-val, az unió és tagállamok között perre vitt ügyek számát tekintve a középmezőnyben vagyunk, de vannak, akik ezt ezt úgy akarják beállítani, mintha a nemzeti érdekek képviselete miatt előálló konfliktusok természetellenesek lennének.
 
A miniszterelnök úgy érzi, hogy a baloldal a saját országát hagyományosan elmaradottnak tekintené, mind gazdaságilag, mind szellemileg. Mivel úgy látják, hogy az ország folyamatosan elmarad a nagy világtendenciák kívánatos tempójától, szerintük kívülről kell impulzust kapnunk, hogy modernizálódjunk. Ebben az összefüggésben minden, ami nemzeti, hazai, az leértékelődik.
 
A baloldalon népszerű gazdaságfilozófia kapcsán a kormányfő elmondta: a megelőző húsz évben úgy mutatták be az egyébként éppen divatos, és sok helyütt érvényesülő neoliberális közgazdaságtant, mint az egyetlent. Ám ha ez ember utánanéz, látja, hogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan viták voltak arról, hogy melyik közgazdasági iskola a követendő.
 
„Most úgy tűnik, hogy Európában ez a neoliberális iskola elveszítette a meggyőző erejét, hiszen ennek szellemében építették hitelre a gazdasági növekedést, és a korlátok lebontása sok esetben a rosszat hozta elő az emberekből. Ezek modern üzleti konstrukciókban öltöttek testet és végül pénzügyi válságba rántották a világot. Most lassan, de biztosan egy új európai közgazdasági iskola alakul, amelynek Magyarország az előfutára, és ez versenyképes is."
 
„Nincs ennél népbarátabb politika”
 
A rezsicsökkentésről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: ennél népbarátabb politikát elég nehéz elképzelni, az összes politikai ügy közül ez élvezi legjobban az emberek támogatását. „Történelmi tettet hajtottunk végre”, akkor léptünk fájdalmasan az óriások tyúkszemére, hiszen százmilliárdos profitról kellett lemondaniuk. A rezsicsökkentés nagyon sok nyugdíjasnál hozott egyhavi nyugdíjat. A másik oldalon sokan azt remélik, hogy ezt nem lehet fenntartani. Orbán Viktor szerint fenn lehet tartani, és folytatni is lehet, vannak elképzelések, hogy folytatják a rezsicsökkentést. Megismételte a kormány azon tervét, hogy Európában hazánkban legyen a legolcsóbb a villamos energia. Szólt a tervezett nonprofit közműszolgáltató cég létrehozásáról is, a multicégeknek versenyezniük kell vele.
 
„A piacgazdaság legfőbb erénye, hogy a versenytársak figyelnek egymásra és a verseny jótékony hatását a fogyasztók fogják élvezni, néhány területen érvényesült, például a mobiltelefon-piacon, de vannak olyan húsba vágó területek – ilyen a rezsi –, ahol ennek az ellenkezője érvényesült, és ilyenkor ki kell állnia a kormánynak az emberek érdekei mellett."
 
A kormány az elmúlt 25 év legszegénybarátabb kabinetje volt. Az országban járva, amikor szegény, alsó-középosztálybeli emberekkel találkozik, azt a visszajelzést kapja, hogy nehogy egy lépést hátráljanak, mert akkor ők megint segélyt fognak kapni és nem közmunkabért. Ezek az emberek ma mind nekünk szurkolnak, a nagy többség azért szorít, hogy a mostani kormány maradjon, mert akkor nem veszik el a mostani megélhetési pénzük felét. Ha a választást sikerül megnyerni, akkor az azért lesz, mert az emberek a józan eszükre hallgattak.
 
Kivezethetőek lehetnek a devizaalapú lakáshitelek
 
Orbán kérdésre válaszolva a devizahitelekkel kapcsolatban kifejtette: egy-másfél hónap múlva, bírósági döntések után, kristálytiszta jogi környezetben lehet kedvező lépéseket tenni. Hozzátette, hogy az eddigi bírósági döntések alapján úgy tűnik, hogy lesz mozgástér a devizaalapú lakáshitelek teljes kivezetésére.
 
„Aggódom a mostani választások miatt, hiszen mindenki lefutott meccsnek tekinti. Nem látom a jobboldalban azt a mindent átütő eltökéltséget, hogy ha törik, ha szakad, ott leszek, behúzzuk. Az emberekben van egyfajta megnyugvás, hogy úgyis a polgári kormány fog nyerni, ezért egy jóleső érzés lett úrrá az embereken. De ez egy harc, olyan, mint a kerti munka, el kell végezni, majd a választás után érezheti jól magát az ember. Egy lelki gátat kell áttörnünk, hogy az emberek elmenjenek szavazni."
 
A miniszterelnök a Jobbikkal kapcsolatban elmondta: nem bízhatjuk a jövőnket egy olyan politikai erőre, mely még nem tett le semmit az asztalra. Saját példáját említve sorolta: „a kommunizmus megbuktatására érdekében részt vettünk egy rendszerellenes mozgalomban, nagy nehezen bejutottunk a parlamentbe, ahol négy évig voltam frakcióvezető, majd négy évig voltam az Európai Integrációs Bizottság elnöke, ezt követően megnyertük a választást, majd nyolc év ellenzék, amely alatt megújítottuk a jobboldalt.
 
„Hagymázas dolgokat nem lehet kormányprogramba emelni, mint például hogy lépjünk ki az unióból. Érthetőek a heves érzelmek, hiszen lassan már azt is meg akarják mondani, hogy hogyan etessük a libát, és hogy milyen fák nőhetnek meg. De ebből nem következik, hogy fejjel menjünk a falnak. Aki ezt mondja, az nem gondolja végig, amit mond, vagy nem törődik azzal, hogy milliók esnek reménytelen gazdasági helyzetbe."
 
Ne szavazzunk indulatból
 
Ha a jobboldal hívei megosztják szavazataikat, mert engedtek indulataiknak, nemcsak hogy nem szavaztak ránk, hanem gyengítettek minket. Ezzel beszűkítik a jövőt, melyet egy erős nemzeti kormány lehetőségével valósággá tudnánk váltani. Ezért nagy tisztelettel kérek mindenkit, hogy ne ossza meg szavazatát – tette hozzá.
 
Nagy felemelkedés előtt állunk
 
Az unió gazdasága stagnálni fog az elkövetkező öt évben, egy részét, Közép-Európát kivéve, benne hazánkkal, mely Németországgal és Ausztriával karöltve egy fantasztikus jövő lehetősége előtt áll – fejtette ki Orbán. Olyan életminőség-javulás küszöbén állunk, mint még soha. De ehhez nem szabad megengedni, hogy amint több pénz lesz az emberek zsebében, megint emelkedjenek a rezsiárak és elvegyék a nyugdíjakat. Úgy kell megragadni a gazdasági lehetőségeket, hogy az ne csak néhány nagy nemzetközi cégnek, hanem minden magyar embernek jó legyen. Ha nemzeti kormány marad, a lehetőségek java részét a magyarok tudják kihasználni – tette hozzá.
 
„A közös jövőnkről döntünk, ezért arra szeretnék mindenkit kérni, hogy menjen el szavazni. Amennyiben úgy gondolják, hogy egy nagy lehetőség előtt álló ország, komoly nemzeti kormány vezetésével, komoly célokat kell elérnie, akkor csak a Fidesz!"
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!