Nagy győzelem nagy jövő, kis győzelem kis jövő

Nagy győzelem nagy jövő, kis győzelem kis jövő – így biztatta a Fidesz-KDNP támogatására a kormánypártok szimpatizánsait Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke kedden dombóvári választási nagygyűlésén. Sokan azt mondják, a választások előtt a küzdelem nem kiélezett, sokan úgy érzik, hogy ez eldőlt már. Való igaz, hogy mi vagyunk az esélyesek, de egyáltalán nem mindegy hogy Önök közül hányan mennek, el hány embert visznek el magukkal szavazni – mondta a miniszterelnök.

Úgy illendő, hiszen vasárnap választás van, tartsunk egy seregszemlét, hogy lássuk, itt van-e mindenki, kezdte beszédét a miniszterelnök. 2010-ben önök már jó szerencsét hoztak nekem, akkor is itt jártam, és nagy győzelmet arattunk – mondta a miniszterelnök. Itt jelentettük be, hogy azok a nők, akik 40 éves munkaviszonnyal rendelkeznek, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba – tette hozzá.
 
„1970. április elsején nyilvánították városnak Dombóvárt, Isten éltesse a várost.” Egy választási küzdelemben az egyik legfontosabb tulajdonság a küzdeni tudás. A miniszterelnök köszöntötte még a város szülötteit, Buzánszky Jenőt és Rózsa Norbertet is. Orbán megköszönte azt is, hogy az eredeti Kossuth-szobor másolata a Parlament előtti téren állhat. „A legfontosabb ok, amiért idejöttem, hogy elmondjam: nagy győzelem, nagy jövő, kis győzelem, kis jövő.”
 
Eddig nem lehetünk elégedettek
 
Nem a saját lovamat akarom dicsérni, hanem segíteni minden magyarnak, mondta Orbán. Rámutatott, nincs okunk az elégedettségre. Felidézte, 1989-1990-ben még 5 és fél millió ember dolgozott, „most vért izzadtunk”, hogy elérjük, hogy legalább 4 millió ember dolgozzon.
 
Ameddig az 5 millió embert nem értük el az elégedettség szót nem használhatjuk, tette hozzá a miniszterelnök. Létrehoztunk – folytatta – 250 ezer új munkahelyet, és mint fogalmazott: ezt annak fényében érdemes látnunk, hogy a szocialisták idején megszűnt több mint 200 ezer munkahely.
 
A közmunkát meg kell becsülni, nagyon sok olyan polgártársunk van, akik 5, 10 vagy éppen 15 éve egyáltalán nem dolgoztak, úgy nőttek fel gyerekek, hogy nem láthatták azt, hogy reggel felkelnek, és elmennek dolgozni.
 
„A közmunkát meg kell becsülni”
 
Érdemes egy pillantást vetni arra, hogy aki korábban segélyből éltek, most hogy gondolkoznak a közmunkáról. Az elmúlt négy évben az árvíz legyőzése mellett a legnagyobb dolog az, ha van lehetőség a közmunkára, akkor ők sorban állnak és elmennek dolgozni. A közmunkát meg kell becsülni – hangsúlyozta Orbán.
 
Hogy ne legyen olyan kétségbeesett ember Magyarországon, aki a bűnözés útjára lép, ehhez is kell a közmunka. A harmadik rezsicsökkentés egyik lépése a mai napon lépett életbe – emelte ki a miniszterelnök. A megelőző négy évben a szocialisták 15-ször emelték a rezsit, most nem ezzel kezdődött az esztendő.
 
A munkánk értelme a gyermekeinkben van, a család a legfontosabb dolog. Bevezettük a gyerekek után járó adókedvezményt, bevezettük a gyed extrát. A szocialisták kormányzásuk nyolc évében elvettek egyhavi nyugdíjat, mi vállaljuk, hogy az idős korhoz méltó biztonságot megadjuk szüleinknek, nagyszüleinknek – közölte.

 
Ez még sincs rendben
 
Bár nyilván az ország a legfontosabb, nem kerülhető el, hogy valamit mondjuk az ellenfeleinkről. Amikor nem ők nyernek, akkor szerintük nem tisztességes a választás. Ha nem ők nyernek oda a demokrácia is, ha ők kormányoznak demokrácia van, ha nem ők akkor az elpárolog – tette hozzá. Orbán Viktor azt látja, hogy agresszívek, átkozódnak, egymást gyűlölettel próbálják lelkesíteni. „Ha mi beszélünk is róluk, semmiképpen ne így tegyünk.” Ránk jellemző maradjon a józan ész, maradjon meg a tisztelet kultúrája és a haza szolgálata – mondta a kormányfő.
 
A miniszterelnök szerint a helyzet úgy áll, hogy mind a kettőnknek van szenvedélyünk. Az övék a gyűlölködés a miénk pedig Magyarország – emelte ki. Hangsúlyozta, mint látják, van olyan politikai erő, ami azt javasolja, hogy lépjen ki Magyarország az Európai Unióból. Erre válaszul Orbán leszögezte, „kevés embert ismerek, aki több támadás ért volna Brüsszelben mint saját magam”. Ezért Brüsszelnek csak egy kicsi helyet tartunk fenn. Azért az még sincs rendben, hogy azt is meg akarják, mondani, hogy az akácfa nőjön-e vagy nem – tette hozzá.
 
Orbán: Ne dobják sutba a józan észt
 
Beszédében arra kérte az embereket, hogy ne menjenek a falnak, a józan észt ne dobják sutba. Minden nehézséggel együtt az unió inkább lehetőségeket tartogat, ugyan akkor mindig meg kell majd küzdeni a pénzvilággal és a multikkal, mutatott rá Orbán.
 
Ott kell lennünk, ki kell állnunk magunkért és meg kell küzdeni a magyar nemzeti érdekekért. Ne hallgassunk azokra, a kik azt mondják, ki kell lépni az Európai Unióból – mondta. Sokan azt mondják, a választások előtt a küzdelem nem kiélezett, sokan úgy érzik, hogy ez eldőlt már. Való igaz, hogy mi vagyunk az esélyesek, de egyáltalán nem mindegy hogy Önök közül hányan mennek, el hány embert visznek el magukkal szavazni.
 
Minden egyes szavazatra szükség van, mert nagy győzelem nagy jövő, kis győzelem kis jövő – ismételte meg Orbán, aki szerint esélyesnek lenni jó, ettől nem kell félni, keményen megdolgoztunk ezért az esélyességért. Az esély azonban nem azonos a győzelemmel, az esélyt be kell váltanunk. Ha elvégezzük a munkát, meg is lesz a győzelem – közölte. Még öt nap és addig már csak egyet alszunk, mondta az egyik munkatársam, majd a kormányfő a választások előtti aktivitásra buzdított. Teljes foglalkoztatás, 3-4 százalékos munkanélküliség, tisztes időskor, családok megerősítése – ezeket célozzunk meg.
 
Erre az összetartásra van szükség
 
Négy évente egyszer elég erről beszélni, de „szeretnék önöknek köszönetet mondani”, egy jó miniszterelnökkel és erős országgal sem érhettünk volna el eredményeket, „mindig ott érezhettünk az önök támogatását, (..) én mindig tudtam, hogy a dombóváriak többsége támogatja azt a munkát amit végzek, ott vannak mögöttem. „Erre az összetartásra szükségünk lesz a következő hétvégén is.
 
Margaret Tatcherre utalva emlékeztetett, „volt egyszer Angliának egy miniszterelnöke, egyszer azt mondta: ha azt akarod, hogy egy dologról sokat beszéljenek, bízd egy férfira, ha azt akarod, hogy el legyen intézve, bízd egy nőre.” Fontos, hogy az asszonyok azt mondják a családba, hogy mindannyian menjünk el választani, „azt kérem a dombóvári asszonyoktól, hogy az egész családot vigyék el választani, a férfiaktól pedig azt, hogy kísérjük el őket”.
 
Nagy győzelem, nagy jövő, kis győzelem kis jövő, vélekedett Orbán Viktor a tömeg előtt az áprilisi választásokkal kapcsolatban. Még egyszer megköszönte az elmúlt négy évet, „várom a választási eredményeket és várom, hogy ismét négy évig dolgozhassam önökkel”.
 
Orbán: Erős kormány, erős ország
 
A kormányfő hétfőn Baján azt mondta, az erős kormány egyenlő az erős országgal. A pártelnök-miniszterelnök ezúttal is hangsúlyozta: az esély önmagában nem váltja be a győzelmet. Orbán Viktor szerint tanulni kell a 2002-es választás hibáiból. Emlékeztetett arra, hogy az idén nincs kampánycsend, ezért arra kérte a Fidesz–KDNP híveit, hogy a választás napján keressék fel rokonaikat, ismerőseiket, és vegyék rá őket, hogy menjenek el szavazni.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!