Nagy meglepetést okozhat a Fidesz-KDNP Szegeden

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a vasárnapi önkormányzati választás legnagyobb meglepetését okozhatja a Fidesz-KDNP Szegeden. A kormányfő, Fidesz-elnök ezt a csongrádi megyeszékhelyen tett látogatásán mondta, amelyről délután jelent meg videó a Facebook-oldalán. Ezen Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltje társaságában látható Orbán Viktor, aki kormánypárti szimpatizánsok előtt beszél.

Orbán Viktor szerint Kothencz János személyében „sikerült egy olyan embert találnunk, akiről nemcsak mi, hanem mindenki más is elhiszi, hogy képes másképpen csinálni a dolgokat, mint ahogy eddig mentek”.

A miniszterelnök azt mondta a jelenlévőknek, hogy „itt ha most össze tudnánk magunkat kapni” a szavazásig hátralévő öt napban, akkor „könnyen lehet, hogy az önkormányzati választás legnagyobb meglepetését tudnánk okozni”, sőt „egy hosszabb távú sikeres építkezésnek is megkezdhetjük az alapját”.

Szeged a lefojtott energiák városa

Szeged a lefojtott energiák városa, ahol a helyi Fidesz eddig nem volt képes megszólítani a lakótelepeken élőket – mondta a Telin TV-nek adott, a Szegedma.hu-n olvasható interjúban Orbán Viktor, aki a dél-alföldi városban járt.

„Miközben Magyarország megújításáért dolgozunk immár hosszú évek óta, aközben van olyan Fidesz-szervezet, Fidesz-élet, mint például Szegeden, amely nem mutatja a megújulás jeleit" - mondta a kormányfő. Hozzátette: Szegeden ezért Kothencz János nemcsak egyszerűen a polgármester leváltásáért dolgozik és érvel, hanem a Fidesz rövid és hosszú távú megújításáért is. „Szerintem ő föl tudja bontani azokat a kapcsolatrendszereket, amelyek korábban létrejöttek a városban, és melyek lefojtják ennek a városnak az energiáit.”

Elmondta: azt várja Kothencz Jánostól, hogy azokat a szegedieket is, akik lakótelepen élnek, kapcsolja be a város és az országos politika vérkeringésébe. „Kothencz János előélete, a civil szervezetek révén kiépített kapcsolatai segítségével ezt meg tudja oldani” – fűzte hozzá.

Oda mennek a pénzek, ahol együttműködnek az önkormányzatok a kormánnyal

A panelfelújításokról azt mondta: legkésőbb január elején megjelennek a hőszigetelési, lakótelep-felújítási programok. A 2014-2020-as uniós fejlesztési forrásokról közölte: jelentős forrást fognak biztosítani a megyei jogú városoknak és a megyei közgyűléseknek. Kitért arra is: nagyon sok pénzt fordítanak arra, hogy kevesebb energiát használjanak fel a lakások, de a cégek is, tehát lesznek energiatakarékossági programok a vállalkozások számára is.

A fejlesztési források elosztásáról kijelentette: azokhoz a városokhoz mennek majd pénzek, ahol van együttműködési készség a városok és a kormányzat között. „És itt fair együttműködésre gondolok, igazi, őszinte együttműködésre. (...) Elvárjuk az együttműködés jegyében, hogy ne egymást fúrjuk, ne azon járjon az esze egyetlenegy városvezetőnek sem, hogy miként tudjon a kormány alá tenni, hanem próbáljunk együttműködni egymással.”

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!