Navracsics Tibor kiemelkedő jelentőségű feladatot kapott Jean-Claude Junckertől

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözli, hogy Jean-Claude Juncker Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminisztert jelöli az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és állampolgársági ügyekért felelős biztosi posztjára. A feladat kiemelkedő jelentőségű, hiszen meghatározó az európai fiatalok, és így Európa jövője szempontjából – áll a képviselőcsoport közleményében.

Hangsúlyozzák, hogy az Európai Unióban közel 100 millió fiatal él, akiket a biztosi feladatok közvetlenül érintenek. Az elmúlt évek gazdasági válsága miatt fiatalok tízmilliói nem találtak munkát, az őket célzó programok sikeres megvalósítása meghatározó Európa jövője szempontjából, a kulturális és állampolgársági feladatok pedig az Európai Unió egész lakosságát érintő teendőket jelentenek.

Kiemelik, hogy Navracsics Tibor több mint 20 éves egyetemi oktatói tapasztalattal rendelkezik, „az ELTE népszerű tanáraként a mai napig aktív szereplője az oktatási rendszernek”. Szavaik szerint személyében Jean-Claude Juncker olyan politikusra bízta a tárca vezetését, akinek személyes tapasztalata van az általa felügyelt területről. A biztosi feladatok nagy megtiszteltetést jelentenek, és Jean-Claude Juncker számíthat arra, hogy Navracsics Tibor sikeresen látja el majd feladatait - zárják a közleményt.

Jean-Claude Juncker elnök szerdai brüsszeli bejelentése értelmében új szerkezetű uniós biztosi testület alakul: az Európai Bizottságnak az elnök mellett hét alelnöke és húsz „egyszerű” biztosa lesz, az alelnökök közül pedig az egyik „első alelnöki” szerepkört kap. Navracsics Tibort az oktatás, a kultúra, az ifjúság és az állampolgárság kérdéseivel foglalkozó portfólióra jelölte az újonnan megalakítandó Európai Bizottságban a testület luxemburgi elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!