Nem csak szállásra, életcélra is szükség van

A Lakhatási, Életviteli, Lelki-segítségnyújtási és Egzisztencia-teremtési Közösségi Program (LÉLEK Program) kőbányai megvalósításáról tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklós, a Nemzeti Erforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapest VIII. kerületének polgármesterével az új LÉLEK-pont átadásán. A kereszténydemokrata államtitkár beszédében köszönetet mondott az országban tapasztalható összefogásért, amely a rendkívüli időjárás miatt vált szükségessé. 

Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere által életre hívott LÉLEK Program üzenete, hogy érdemes szolidaritást vállalni azokkal az emberekkel, akiket a társadalom kivetett.

A program célja – emelte ki a kereszténydemokrata politikus –, hogy ne csak szállást, hanem célt is adjanak a rászorulóknak. Soltész Miklós arról is tájékoztatott, hogy hamarosan döntés születik azokról az Európai Uniós pályázatokról, melyeket részben a konvergencia régiókban írtak ki. Elmondta, hogy közel egy tucat nagyvároshoz tartozó civil és egyházi szervezet pályázott, valamint tájékoztatott: Budapesten is félmilliárd forint értékben érkeztek be igények.

Kovács Róbert rávilágított, hogy a program nem csupán lakhatást, hanem munkalehetőséget, és ezzel együtt reményt is jelent. Mint mondta: a kilencvenmillió forintos állami támogatás elégséges a LÉLEK-pont üzemeltetésére, valamint lakások felújítására is. A program folytatását azonban az önkormányzat már saját forrásból kívánja megvalósítani - tájékoztatott.

A program célja, hogy a résztvevők számára, intézményi háttér biztosításával együtt, különböző alprogramok egymásra épülésével - az életvezetési tanácsadástól kezdve a foglalkoztatáson keresztül a társadalmi beilleszkedést segítő elemek széles skáláját felölelően – belátható időn belül megszűnjön a hajléktalan lét. A programot a nyolcadik kerület dolgozta ki, melyet két másik kerület, a tizedik és a kilencedik kerület is adaptált a saját kerületi viszonyaira, lehetőségeire, az ehhez szükséges forrásokat pedig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a 2011. év végén megkötött támogatási szerződésekkel biztosítja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!