Nem csupán verseny, figyelemfelhívó, karítativ küldetés a Bamako rally

A Nyugat-Magyarországi Egyetem csapata az egyetlen egyetemi csapat, amely nevezett a 2009-es versenyen és az egyetlen olyan magyar felsőoktatási intézmény csapata, amely verseny kategóriában indul. A futam igazi, embertpróbáló, extrém tereprally. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatot a csapat támogatásában az is motiválta, hogy, a Bamako rally soproni résztvevői jótékony célt is kitűztek maguk elé, hogy az elesett sorsúakon próbálnak segíteni.

Január 17-én, szombaton startol Afrikába a UniversiTeam, a Nyugat-magyarországi Egyetem rally csapata

A Nyugat-Magyarországi Egyetem csapata az egyetlen egyetemi csapat, amely nevezett a 2009-es versenyen és az egyetlen olyan magyar felsőoktatási intézmény csapata, amely verseny kategóriában indul. A futam igazi, embertpróbáló, extrém tereprally – mondták el a csapat tagjai, Meszjár András, Krámli András, Szücs Tibor, Lévai Etelka mai soproni sajtótájékoztatójukon, amelyen jelen volt az egyetem rektora, dr. Faragó Sándor, és a csapat támogatói, akik között Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, Sopron országgyűlési képviselője.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a résztvevők megye jó hírnevét is magukkal viszik, azzal a megyecímerrel együtt, amely az autón is rajta van. Győr, Mosonmagyaróvár és Sopron, a megye neve is eljut így a világba, amint a Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, és még több városban is jelen lévő egyetemé is, amelyet a versenyzők képviselnek. A megyei önkormányzatot a támogatásban – többek között – az is motiválta, hogy, a Bamako rally soproni résztvevői jótékony célt is kitűztek maguk elé, hogy az elesett sorsúakon próbálnak segíteni. ,,Térjenek haza épségben, egészségben!” – kívánta Firtl Mátyás a négy vállalkozó-kedvű résztvevőnek, együtt a többi támogatóval.

A figyelmet a bolygónk sérülékenységére, a környezettudatos gondolkodás fontosságára, s a harmadik világgal szembeni felelősségvállalás szükségességére irányító rally eszmeisége közel áll a magát zöld egyetemként meghatározó Nyugat-magyarországi Egyetem szellemiségéhez, az egyetem ezért kötelezte el magát a részvétel mellett – mondták el a versenyzők, akik számára a karitatív szerepvállalás is fontos. 

A csapat megbízható társa egy 1997-es évjáratú Toyota Hilux terepjáró, az útvonal részletesen a http://www.budapestbamako.org címen található.

Az egyetemi csapat az afrikai falvakba karitatív csomagokat juttat el, gyógyszereket, írószereket, játékokat, ezenkívül afrikai iskolákba visz adományokat.

A tervek szerint január 31-én érkeznek a versenyzők Bamakoba Spanyolország–Marokkó–Mauritánia–Mali útvonalon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!