Nem ígéreteket, vállalásokat teszek

A legfőbb kérdés, hogy meddig bírja ki a mostani adórendszer és a költségvetés. Utóbbi nemcsak politikailag káros, hanem szakmailag is rossz – fogalmazott a Fidesz elnöke a TV2 Mokka című adásában. Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországon ma kétfajta szélsőség van. Az egyik a kormány, amely a törvények fölé helyezi magát, és van egy másik, amely a törvényen kívül. A Fidesz szélsőségekkel nem akar együtt kormányozni. A pártelnök ezért azt kérte, hogy a választópolgárok gondolkodjanak előre, és adjanak annyi bizalmat pártjának, amennyi a változások végrehajtásához szükséges.

Orbán Viktor a reggeli műsorban elmondta, azzal számol, hogy az új kormány megalakulásakor gazdasági vészhelyzet lesz Magyarországon, ezért minél hamarabb új költségvetés megalkotására lesz szükség. Ez megköveteli azt, hogy az adórendszerhez is hozzányúljanak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar gazdasággal foglalkozó szervezetek, már régóta megfogalmazták, a jelenlegi adórendszer ésszerűtlen, azokat bünteti, akiket támogatnia kellene, munka-, vállalkozás- és családellenes. Az adórendszert ezért meg kell változtatni, és 17-20 százalék közé eljuttatni.

A műsorvezető kérdésére, amely Edelény polgármesterének kijelentésére vonatkozott, megjegyezte, minden képviselőtől elvárható, hogy fontolja meg, milyen szavakat használ, illetve állításait úgy mondja el, ahogy kell, és ha erre nem képes vonja le a következtetéseket. A Fidesz a jelölteket a pártalkotmánynak megfelelően állítja, azok személye adott területen élő fideszesek döntésén múlik. Az egyeztetések ezután indulnak meg. Amíg tehát, az edelényiek nem foglalnak állást, ezt maga sem teszi meg.

Orbán Viktor a Jobbikra vonatkozóan közölte, „újonnan alakult pártok, amelyek még nem bizonyítottak a mi számunkra nem jelentenek fenyegetést”. A Fidesznek megvannak a saját támogatói, és nem szorul arra, hogy innen-onnan gyűjtögessen szavazókat. Mint fogalmazott, Magyarországon ma kétfajta szélsőség van. Az egyik a kormány, amely a törvények fölé helyezi magát, és van egy másik, amely a törvényen kívül. A Fidesz szélsőségekkel nem akar együtt kormányozni. Támogatást az emberektől várnak. Orbán Viktor ezért azt kérte, hogy a választópolgárok gondolkodjanak előre, és adjanak annyi bizalmat pártjának, amennyi a változások végrehajtásához szükséges.

A műsorvezető felvetésére, miszerint mikortól csökkentenék a palament létszámát 200 fő alá, úgy válaszolt, „minél hamarabb”. Aláhúzta a különbség a többi politikai párt által tett hasonló kijelentés és a Fidesz álláspontja között az, hogy „mi ezt meg is fogjuk cselekedni”. Hozzátette, a kétharmadtól nem hátrálnak meg, bár ez politikai csoda, de „vigyázat, mert csodák vannak” – mondta.

A fővárosi állapotokról Orbán Viktor úgy nyilatkozott, ami ott zajlik „felfoghatatlan”, „istálló benyomást is kelt időnként, amit ki kell egyszerűen takarítani”. Miként megfogalmazta, vannak olyan dolgok, amelyek olyan mértékben állnak szemben a józanésszel, hogy elviselhetetlenek. Tarlós Istvántól tehát azt várja, hogy támogassa a főváros polgárait, és a választásokat követően tegyen rendet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!