Nem kerül a KDNP Országos Választmánya elé a kettős tagság kérdése

Nem kerül a KDNP december 8-i országos választmányi ülése elé a kettős tagság kérdése – szögezte le Rubovszky György az MTI-nek. A párt ügyésze ezt annak kapcsán mondta, hogy az Index kedden Szalma Botond budapesti elnökre hivatkozva arról írt, hogy a KDNP Országos Választmánya tárgyalna következő ülésén a kettős tagság tilalmáról. A cikkben foglaltaknak sem aktualitása, sem tárgyi alapjuk nincs – szögezte le Rubovszky György.

Rubovszky György úgy fogalmazott: „több gondja is van" az írással kapcsolatban. Lehet, hogy azt régi, előszedett információk alapján állították össze, aminek nincs más célja, mint hogy éket verjen a Fidesz és a KDNP közé. A cikkben foglaltaknak sem aktualitása, sem tárgyi alapjuk nincs – szögezte le a KDNP országgyűlési képviselője.

Felidézte, hogy a kisebbik kormánypárt november 10-i elnökségi ülésén az összes beérkezett alapszabály-módosító és a fegyelmi szabályzat módosítását célzó indítványt megtárgyalták. Az a döntés született, hogy a támogatott módosító indítványokat az elnökség saját javaslatként terjeszti az országos választmány elé. Ezek között a kettős tagság megszüntetése nem szerepel – rögzítette.

Hozzátette: arról is határoztak, hogy a nem támogatott módosító indítványokat az elnökség nem terjeszti az országos választmány elé. A döntést az elnökség 99 százalékos többséggel támogatta.

Rubovszky György mindezek alapján képtelenségnek nevezte azt, amit a cikk állít.

Kitért arra is, hogy az elnökség – Semjén Zsolt pártelnök javaslatára – nyilatkozatot fogadott el, amely ismét megerősítette a szövetségi politikát, az eddigi irányvonalat, és kötelezi a párt ügyészét, hogy aki ez ellen vét, azzal szemben tekintettel a közeledő választásokra, "nagyon szigorú eljárást" indítson.

A dokumentum rögzíti, hogy a párt részéről a pártelnök, a frakció képviseletében a frakcióvezető nyilatkozhat, illetve adhat felhatalmazást a nyilatkozatra.

Ezt a nyilatkozatot egyhangúlag fogadták el, és azt a meghívottként jelenlévő Szalma Botond is megszavazta – jelezte Rubovszky György, aki azt mondta, ezért feltételezi, hogy november 10-e előtti nyilatkozatról van szó.

A kormánypárti politikus cáfolta azt is, hogy a párt prominensei közül szinte mindenki kettős tag lenne. Nem kettős tag Semjén Zsolt, Latorcai János, sőt, ő maga sem – jelezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!