Nem kudarc, hanem tényszerű károkozás volt az MSZP-SZDSZ sportpolitikája

Hoffmann Pál, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a sportingatlanok helyzetét rendező törvénymódosítás vitája során hangsúlyozta: a javaslat jó lehetőség arra, hogy új sportlétesítmények jöjjenek létre, és régiek újuljanak meg. A kormányoldal szerint a sportcélok érvényesülését szolgálja a sportingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvény módosítása.

Hoffmann Pál kifejtette: az MSZP-SZDSZ sportpolitikája nem egyszerűen kudarc volt az elmúlt években, hanem tényszerű károkozás, miközben tilos volt sportingatlant értékesíteni, szemet hunytak a jogszabályellenes gyakorlat felett.

Hadházy Sándor az előterjesztő nevében, a vitában elhangzottakra adott válaszában azt hangsúlyozta, hogy a méltányossági eljárással kapcsolatban a javaslat célja az, hogy ha van lehetőség uniós támogatás igénybe vételére a sportcélú ingatlan fejlesztésére, viszont az önrészhez szüksége van hitelre, akkor legyen lehetőség az ingatlan megterhelésére.
A sportközpontok fejlesztését, hasznosításuk élethez igazítását célozza Hadházy Sándor fideszes előterjesztő szerint a sportingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvényjavaslat.     

Mint mondta, a kormány a sportot kiemelt ágazatnak tekinti, és emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két év törvényi változtatásainak köszönhetően mintegy 20 millió forintos pluszforrás érkezett az ágazatba, a terület pedig egységes irányítás alá került a Magyar Olimpiai Bizottság megerősítésével.   

A képviselő szükségesnek tartotta, hogy az ingatlanok fejleszthetővé váljanak, és azt, hogy ezeket jórészt sportcélokra hasznosítsák.    

A fideszes Lasztovicza Jenő arra mutatott rá, hogy ha az ingatlant más célra kívánja hasznosítani a fenntartó, ugyanolyan értékben és minőségben kell biztosítani egy másikat sportolásra.  

Az elnöklő Latorcai Sándor lezárta a javaslat általános vitáját, majd az Országgyűlés ülését is. A parlament következő ülését hétfőre hívta össze.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!