Nem lehet az emberekkel szemben politizálni

Megtartotta utolsó ülésnapját az Országgyűlés, a frakciók leadják parlamenti irodáikat, kezdődik a készülődés: a Ház új képviselőit várja. A kampány gőzerővel folyik, Gyurcsány Ferenc ismét a nyilvánosság elé lépett, saját kormányzását a „legpolgáribbnak” minősítve. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szokásos heti interjújában hangsúlyozta: a gyurcsányizmus nyolc évének tanulsága az, hogy nem lehet hosszú távon a népnek hazudni, az emberekkel szemben politizálni és a nemzeti érdekeket semmibe venni. Mint mondta: az ország a legmélyebb válságát éli át békeidőben: mind szociális, mind gazdasági értelemben a szükséghelyzet szélén tántorog. A szocialista párt történelmének mélypontjára jutott. Ez lett a következménye annak, hogy gátlástalanul hazudtak az embereknek.

Gyurcsány Ferenc fenyegetőzésére vonatkozó kérdésre – ami szerint  a választásokat követően, ellenzéki szocialista képviselőként meg fogja keseríteni Orbán Viktor életét – válaszolva a KDNP elnöke leszögezte, hogy bár nem pszichiáter, de ha az ember a tudósítás elolvasása mellett látta a képi felvételeket is, akkor óhatatlanul az jutott eszébe, hogy a volt kormányfő kijelentéséről nem politikust vagy politológust, hanem sokkal inkább egy pszichiátert kellene megkérdezni.

Mint mondta: amennyiben mégis politikai síkon vizsgáljuk az elhangzottakat, három indokot vél felfedezni Gyurcsány Ferenc újabb keletű ámokfutása mögött.

„Az egyik nyilván a bukott ember „reváns kényszere", aki nem tudja elfogadni azt, hogy vesztett.

Másodsorban, ha valakiben tudatosul az, hogy politikai karrierjének csúcsa az ország, sőt a saját pártja számára is a mélypont, pártelnöksége és miniszterelnöksége a szocialista párt szempontjából is a történelem szégyenpadját jelöli ki a számára, azt nyilván nem könnyű pszichikailag elviselni.

Idegességének legfőbb oka azonban az lehet, hogy amennyiben a rendőrség, az ügyészség korrupciós ügyekben vizsgálatot indít, abban az esetben egy kellő felhatalmazottságú és többségű Fidesz-KDNP-koalíció fel tudja függeszteni a korrupciós ügyekben érintett szocialista képviselők mentelmi jogát”.

A pártelnök szerint a szocialista politikusok nem azért félnek a Fidesz-KDNP kétharmados többségétől, mert az lehetőséget teremt az alkotmánymódosításokhoz – például ahhoz,, hogy felére csökkenthessék a parlamenti képviselők létszámát –, hanem alapvetően az idegesíti őket, hogy ez esetben fel tudják függeszteni a mentelmi jogukat.

Arra a felvetésre: hogy az ipari termelés zuhanásáról, a megugrott inflációról szóló adatokon, az IMF azon előrejelzésén túl, hogy nem tartható az idei hiánycél, 250-300 millió forint „hibádzik", vagy a Credit Suisse értékelésén túl, mely szerint Magyarország a világ harmadik legkockázatosabb országa nem tartanak attól, hogy emellett a szekrény még tele van csontvázakkal Semjén Zsolt kijelentette: a költségvetés benyújtásának pillanatától tudják, hogy sem a kiadási, sem a bevételi oldala nem valós. A szocialisták egy fiktív költségvetést fogadtak el, aminek egyetlen célja az volt,  hogy az újabb és újabb hiteleket fel tudják venni.

„Roppant tanulságos volt a parlamentben a költségvetés hiányáról szóló vita. Oszkó Péter kijelentette, hogy a deficit 3,8 százalék. Mi erre azt mondtuk, hogy adjuk össze az egyes tételeket – beleértve a BKV-t, a MÁV-ot, az MNB ügyeit –, és akkor azt látjuk, hogy a hiány legalább 7,8 százalékos. Erre a pénzügyminiszter azt válaszolta, hogy igen, de a BKV-t, a MÁV-ot, stb. nem lehet beleszámolni a hiányba. Arra a kérdésünkre, hogy miért nem, Oszkó Péter körülbelül azt válaszolta, hogy azért, mert akkor nem jön ki a 3,8 százalék” – idézte fel a néhány hónappal ezelőtt történteket a KDNP elnöke.
Semjén Zsolt egyértelművé tette, hogy a szocialisták is pontosan tudják, hogy egy fiktív költségvetést fogadtak el. Szerinte a kormányzatnak csupán két célja van: egyfelől, hogy a további hitelekre rá tudja tenni még a kezét, másfelől, hogy az összeomlást elkerülje a választásokig.

Megjegyezte, az ország pénzügyi helyzetének bizonytalanságát fokozza, hogy az MSZP-kormány nagyon sok mindent titkosított. „Nem alaptalan az a vélekedés, hogy például a multinacionális cégekkel kötött szerződések egy részének van titkosított záradéka, az azokban szereplő kötelezettségvállalások mértékét nem ismerjük. Hogy milyen az ország valós helyzete, azt csak a kormányváltás után lehet megmondani, amikor feloldjuk a titkosításokat, nyilvánosságra hozzuk a záradékokat és valós számokon alapuló költségvetést fogadunk el” – fűzte hozzá.

„Sikerpropagandát folytatnak, mondván, ők kezelték a válságot. Ami pedig morálisan a legelfogadhatatlanabb, hogy közben a felperzselt föld taktikáját folytatják és „taposóaknákkal" rakják tele a következő hónapokat. Hogy mást ne mondjak, olyan hitelszerződést már láttam, mely 12 hónapra szól, olyat is, mely 6 vagy 18 hónapra, de olyat, amelyet 17 hónapra kötöttek, még nem. Hogy miért épp' 17 hónap? Csakis azért, mert akkorra lép hivatalba az új kabinet, és így a jelenlegi által felvett hiteleket már az új kormánynak kell majd törlesztenie” – mondta a kereszténydemokrata politikus..

Végül arra a kérdésre felelve, hogy melyek az elmúlt ciklus, a nyolcévi szocialista-szabaddemokrata kormányzás legfőbb tanulságai Semjén Zsolt úgy fogalmazott: „a nagy igazságok mindig egyszerűek.(…) a gyurcsányizmus nyolc évének – tanulsága az, hogy nem lehet hosszú távon a népnek hazudni, az emberekkel szemben politizálni és a nemzeti érdekeket semmibe venni.

„Az ország a legmélyebb válságát éli át békeidőben: mind szociális, mind gazdasági értelemben a szükséghelyzet szélén tántorog. A szocialista párt történelmének mélypontjára jutott. Ez lett a következménye annak, hogy gátlástalanul hazudtak az embereknek. Egy olyan kormány, amelyik nyilvánvalóan elveszítette társadalmi támogatottságát, az képtelen bármilyen reformot, változtatást végrehajtani. Különösen, ha ezek a reformok rossz irányba mutatnak, rossz irányba visznek. És végezetül vannak olyan nemzeti ügyek, amelyek politikai beállítottságtól függetlenül minden tisztességes ember számára sérthetetlenek. Lehet, hogy amikor a 2004. december 5-i népszavazással, kicsinyes pártpolitikai megfontolásokból kirekesztették a közjogi értelemben vett magyar nemzetből a magyarság egyharmadát, voltak, akik hittek a szocialista propagandának. Akik akkor rossz érzéssel, meghasonlottan, de követték őket, még azok sem bocsátanak meg ezért a szocialista pártnak” – jelentette ki Semjén Zsolt.

A teljes interjú itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!