Nem nézhette meg a HospInvest engedélyét Nagy Kálmán

Nagy Kálmán kereszténydemokrata országgyűlési képviselő nem tekinthetett bele azokba az iratokba, amelyeket a HospInvest Zrt. adott be az egri kórház működési engedélyének megszerzése érdekében – ezt maga a képviselő jelentette be pénteken Egerben, az ÁNTSZ kistérségi központjának épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Kálmánt előzőleg az országos tiszti főorvos arról tájékoztatta, hogy az ügyet – elfogultság miatt – az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Észak-magyarországi Regionális Intézetétől más regionális intézményhez helyezték át. A képviselő elmondta: a kistérségi központban megtagadták tőle annak a postakönyvnek a megtekintését is, amelyből kiderült volna, mikor érkezett be a HospInvest kérelme, és azt mikor küldték tovább.

Nagy Kálmán közölte: a jövő héten újra felkeresi az országos tiszti főorvost, és ismét kérni fogja tőle, hogy országgyűlési képviselőként ellenőrizhesse az engedélyezési eljárással kapcsolatos iratokat. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy nem a HospInvest, hanem Eger városa veszi át a kórházat.

A sajtótájékoztatón Lukács Tamás, szintén KDNP-s országgyűlési képviselő, azt közölte, hogy az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetéhez helyezték át az engedélyezési eljárás lefolytatását.

Mánya Kristóf, az egri "kórházvédők" szóvivője "közigazgatási mutyizásnak" minősítette, hogy egy országgyűlési képviselőtől megtagadták a folyamat ellenőrzését. Szerintük mindez azt bizonyítja, hogy kiadhatatlan a működési engedély, vagyis megerősíti a "kórházvédők" küzdelmét.

+

A szocialista vezetésű megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A Fidesz és a KDNP szerint a megye szocialista vezetése a HospInvestre szabta a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen. Orvosok és ápolók éhségsztrájkot is kezdtek a kórházban, azt követelve, hogy a megye bontsa fel a vagyonkezelési szerződést.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!